国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆高考英語二輪專題檢測精品練習:閱讀理解(25)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆高考英語二輪專題檢測精品練習:閱讀理解(25)

  高考英語二輪專題檢測精品練習:閱讀理解(25)

  A

  (2024屆·東北三校聯考)

  When Taylor Swift first came to the attention of the public,she was a 17-year-old newcomer who loved singing to her guitar.She seemed far more enthusiastic than skillful.

  Four years later,Swift became a multi-award winner.This month,she was crowned “Woman of the Year” by Billboard magazine,the youngest singer-song-writer ever to receive the honor.“Aged only 21,Taylor has already made a maior impact on music and has been an unbelievable role model for hopeful artists and young women everywhere,” said Bill Werde,Billboard’s director.

  Werde’s_words_do_not_come_from_nowhere. Unlike many pop singers,especially those who do not write their own material,Swift has the power of turning her ideas into lyrics that will set people thinking.“Hidden beneath Taylor Swift’s not-a-girl,not-yet-a-woman sweetness is a very skillful songwriting technique,” wrote Leah Greenblatt in an American magazine.

  Songwriting,as Swift explains,is to cope with issues.“I tend to write about things that really impact me most.” There certainly seems to be something true and honest running through every one of the 14 songs on her album,Speak Now,about “the lessons and confusion and heartbreak and all the different things that go along with being 18,19 and 20.”

  “For the audience too young to have experienced real passion or heartbreak,Swift’s songs are like a potential road map,promising things will work out OK,” commented Dorian ynskey in a British newspaper.

  Now Swift is getting ready to go further and has so far written about 10 songs for her 2024 album,which is about feelings of growing up and becoming an adult.“They’re sad,if I’m being honest.”“They’re about my heartbreaks and my moving on.But more importantly,they are about achieving contentment.You’re not always going to be perfectly happy as you grow up.”

  1.What does the writer mean by saying “Werde’s words do not come from nowhere”?

  A.Swift stands out as a singer and songwriter.

  B.Only Swift writes her own songs.

  C.Swift begins to take interest in singing.

  D.Swift decides to deal with problems in her new album.

  2.Which of the following statements is NOT true according to the passage?

  A.Swift has the ability to write songs with deeper meanings.

  B.Swift is both enthusiastic and skillful now.

  C.Swift became a multi-award winner when she began to sing on the stage.

  D.Swift’s album Speak Now has 14 songs.

  3.Taylor Swift’s 2024 album mainly records________.

  A.dream and reality

  B.heartbreak and despair

  C.pain and growth

  D.problems and society

  4.What is the best title for the passage?

  A.Swift comes to people’s attention

  B.Swift rises to fame

  C.Swift wins many awards

  D.Swift experiences real passion

  B

  The practice of students endlessly copying letters and sentences from a blackboard is a thing of the past. With the coming of new technologies like computers and smartphones, writing by hand has become something of a nostalgic(懷舊的) skill. However, while today's educators are using more and more technology in their teaching, many believe basic handwriting skills are still necessary for students to be successful—both in school and in life.

  Virginia Berninger, professor of educational psychology at the University of Washington, says it's important to continue teaching handwriting and help children acquire the skill of writing by hand.

  Berninger and her colleagues conducted a study that looked at the ability of students to complete various writing tasks-both on a computer and by hand. The study, published in 2009, found that when writing with a pen and paper, participants wrote longer essays and more complete sentences and had a faster word production rate.

  In a more recent study, Berninger looked at what role spelling plays in a student's writing skills and found that how well children spell is tied to how well they can write. “Spelling makes some of the thinking parts of the brain active, which helps us access our vocabulary, word meaning and concepts. It is allowing our written language to connect with ideas.” Berninger said.

  Spelling helps students translate ideas into words in their mind first and then to transcribe (轉換) “those words in the mind into written symbols on paper or keyboard and screen,” the study said. Seeing the words in the “mind's_eye” helps children not only to turn their ideas into words, says Berninger, but also to spot (發現) spelling mistakes when they write the words down and to correct them over time.

  “In our computer age, some people believe that we don't have to teach spelling because we have spell checks,” she said. “But until a child has a functional spelling ability of about a fifth grade level, they won't have the knowledge to choose the correct spelling among the options given by the computer.”

  46. What makes writing by hand a thing of the past?

  A. The absence of blackboards in classrooms.

  B. The use of new technologies in teaching.

  C. The lack of practice in handwriting.

  D. The popular use of smartphones.

  47. Berninger's study published in 2009 ________.

  A. focused on the difference between writing by hand and on a computer

  B. indicated that students prefer to

  write with a pen and paper

  C. found that good essays are made up of long sentences

  D. discussed the importance of writing speed

  48. Which of the following best shows the role of spelling?

  A. Spelling improves one's memory of words.

  B. Spelling ability is closely related to writing ability.

  C. Spelling benefits the translation from words into ideas.

  D. Spelling slows down finding exact words to express ideas.

  49. What does “mind's eye” in Paragraph 5 mean?

  A. Window.

  B. Soul.

  C. Picture.

  D. Imagination.

  50. What conclusion could be drawn from the passage?

  A. Computers can help people with their choice of words.

  B. Spell checks can take the place of spelling teaching.

  C. Handwriting still has a place in today's classrooms.

  D. Functional spelling ability develops fast in the fifth grade.

  C

  It was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm, though, was beautiful: blue skies, warm air and a calm, inviting sea touching the shore gently.

  My father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing, but I decided to go all the same.I’m so glad I did.

  On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast, but the harbour itself was in fairly good shape.After allit was protected by the arms of a bay that had only one tiny channel to the sea.As we got on board, we noticed two big humps(脊背) in the distance.

  On approaching them, we saw it was a mother whale with her baby.We couldn’t beliee it —there aren’t any whales along the coast here.The storm must have driven them across the ocean into the bay, in which the still water was so badly polluted that nothing could surive.

  The little baby whale actually as big as our boat — was obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly, making big whirlpools(漩渦) and waves.” She’s trying to help her baby, but on the wrong side,” my father said.At this point, my father moved our boat in a semicirle to the other side and, heading the boat towards the baby whale, pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappared under water.Then it swam up right beside its mum.They stuggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Sowly, they let us lead them, sometimes rising from the water right beside us to breathe — and to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea, the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.

  In the excitement it had felt like only a few minutes, but we had been with those wonderful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day, Nearly four decades laterI still look back fondly to that golden day at sea.

  5.The author says “I’m so glad I did.” (in Para.2) because __________.

  A.e witnessed the whole process of fishing

  B.he enjoyed the beauty of the calm sea

  C.he experienced the rescue of the whales D.he spent the weekend with his family

  57.The harbour survived the storm owing to__________.

  A.the shape of the harbour B.the arms of the bay

  C.the still water in the channel D.the long coast line

  5.The mother whale failed to help her baby because__________.

  A.she had stayed in the polluted water for too long

  B.the whirlpools she had made were not big enough

  C.she had no other whales around to tutu to for help

  D.the waves pushed her baby in the wrong direction

  59.hat is the theme of the story?

  A.Saving lives brings people a sense of happinessB.Fishing provides excitement for children

  C.It’s necessary to live in harmony with animalsD.t’s vital to protect the environment.

  D

  Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human beings.

  The noise that affects sea creatures comes from a number of human activities. It is caused mainly by industrial underwater explosions, ocean drilling, and ship engines. Such noises are added to natural sounds. These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves.

  Decibels (分貝) measured in water are different from those measured on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to human ears. In water, a decibel level of one hundred and ninety-five would have the same effect.

  Some scientists have suggested setting a noise limit of one hundred and twenty decibels in the oceans. They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales(鯨魚).

  A team of American and Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals.

  The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales' ability to exchange information and find their way. Some of the whales even died. The explosions had caused their ears to bleed and become infected(被感染的).

  Many researchers whose work depends on ocean sounds are against a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important industrial and scientific research.

  Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists don’t think that noise is a greater danger than they believed. They want to prevent noises from harming creatures in the ocean.

  26. According to the passage, which of the following is increasingly dangerous to sea creatures?

  A. The sound of cars.

  B. The sound of voices.

  C. Man-made noise pollution.

  D. The sound of steps.

  27. According to the passage, natural sounds include all of the following EXCEPT________.

  A. sounds made by animals themselves

  B. ocean drilling

  C. underwater earthquakes

  D. the breaking of ice fields

  28. Which of the following is discussed in the third paragraph?

  A. The same noise level produces a different effect on land and in the ocean.

  B. Different places may have different types of noises.

  C. The decibel is not a right unit (單位) for measuring underwater noise.

  D. Different ocean animals may have different reactions to noises.

  29. Which of the following is true of whales?

  A. They won't be confused by noises.

  B. They are deaf to noises.

  C. Their ability to reproduce will be lowered by high-level noises.

  D. Their hearing will be damaged by high-level noises.

  A. They will work hard to reduce ocean noise pollution.

  30. According to the passage, what will scientists most probably do in the future?

  C. They will try to set a limit of 120 decibels.

  B. They will protect animals from harmful noises.

  D. They will study the effect of ocean noise pollution.

  A

  語篇解讀: 本文主要講述了Swift由開始時對音樂的酷愛到最終成為成績卓著的音樂人的故事。

  1.解析: 推理判斷題。根據第二段中Werde所說的話及第三段的第二句可知,畫線句表明“Swift作為歌手和曲作家很出色。”

  答案: A

  2.解析: 正誤判斷題。根據第二段的第一句可知,Swift 4年后才成為一個多次獲獎的贏家。由此可知C項與原文內容不符。

  答案: C

  3.解析: 細節理解題。由最后一段的內容可知,她的這個專輯是有關成長及隨之而來的痛苦的。

  答案: C

  4.解析: 標題歸納題。通讀全文可知,本文主要講述了Swift作為一個音樂人逐步走向成功的故事。故B項作為標題最合適。

  答案: B

  【要點綜述】隨著現代科技的發展,書寫漸漸被人們忽視。但是Virginia Berninger的研究表明,書寫在現代教學中應該占有一席之地。

  46. B 信息理解題。根據第一段中的 “With the coming of new technologies like computers and smartphones, writing by hand has become something of a nostalgic skill”可知答案。

  47. A 信息理解題。根據第三段可知答案。

  48. B 信息理解題。根據第四段可知答案。

  49. D 詞義猜測題。根據第五段可知答案。

  50. C 主旨大意題。通讀全文,特別是第一段最后一句可知答案。

  56-59 CBDA

  D

  【文章大意】本文敘述了研究表明噪音污染引起了海洋生物的危險,科學家將來要采取措施拯救海洋生物,阻止噪音對海洋生物的傷害,提醒我們也要意識到保護海洋生物的重要性。

  26【答案】C

  【 解析】細節理解題。由第一段Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human beings. 可知噪音污染引起了海洋生物的危險,故選C。

  27【答案】B【 解析】細節理解題。由第二段These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves. 可知ocean drilling不是自然的聲音,故選B。

  28【答案】A

  【 解析】段落大意題,根據Decibels (分貝) measured in water are different from those measured on land. 這是中心句可知同一種噪音在陸地和水面產生的效果是不一樣,故選A。

  29【答案】D

  【 解析】推理判斷題。根據第六段The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing.可知水下巨大的爆炸聲會使鯨失去聽力,故選D。

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      舔着乳尖日韩一区| 国产ts人妖一区二区| 欧美精品在线视频| 成人高清av在线| 成人动漫av在线| 丁香网亚洲国际| 丁香亚洲综合激情啪啪综合| 国产成人综合网| 成人黄色一级视频| eeuss国产一区二区三区| 成人午夜av影视| 一本大道久久a久久综合婷婷| 91免费在线视频观看| 99久久精品国产麻豆演员表| 91视频你懂的| 精品视频123区在线观看| 制服丝袜亚洲网站| 久久综合九色综合欧美就去吻 | 欧美色欧美亚洲另类二区| 欧美在线三级电影| 日韩一卡二卡三卡四卡| 欧美精彩视频一区二区三区| ...xxx性欧美| 奇米影视在线99精品| 国产成人精品亚洲777人妖| 色婷婷综合视频在线观看| 69堂成人精品免费视频| 中文av一区二区| 亚洲一区二区三区小说| 青青草97国产精品免费观看 | 亚洲高清一区二区三区| 午夜精品福利久久久| 视频在线观看91| 久久国产乱子精品免费女| 国产69精品久久久久777| 日本高清免费不卡视频| 欧美日韩国产在线观看| 久久久91精品国产一区二区精品 | 五月婷婷综合在线| 国产露脸91国语对白| 91亚洲精品乱码久久久久久蜜桃| 在线观看网站黄不卡| 日韩一区和二区| 中文字幕一区二区三区不卡| 视频在线观看国产精品| 不卡在线视频中文字幕| 欧美日韩美少妇| 国产日产欧美一区二区三区 | 成人精品在线视频观看| 欧美怡红院视频| 久久久久久久久99精品| 亚洲18影院在线观看| 成人动漫一区二区| 久久伊99综合婷婷久久伊| 午夜视频在线观看一区| 91在线观看视频| 久久久久久久久久看片| 日本不卡123| 欧美亚洲一区二区在线观看| 精品对白一区国产伦| 午夜久久久久久| 91美女在线观看| 日本一区二区三区在线观看| 秋霞电影一区二区| 色88888久久久久久影院野外| 中文av一区特黄| 国产成人av一区二区三区在线| 精品欧美一区二区久久 | 国产精品久久久久久久浪潮网站| 亚洲妇熟xx妇色黄| 色偷偷久久人人79超碰人人澡 | 国产精品国产三级国产aⅴ原创| 日韩—二三区免费观看av| 色诱亚洲精品久久久久久| 亚洲欧美视频在线观看| 不卡视频一二三| 国产精品久久久久久福利一牛影视 | 狠狠色丁香久久婷婷综合_中| 欧美日韩亚洲丝袜制服| 亚洲最新在线观看| 欧美中文字幕不卡| 亚洲综合精品久久| 欧美性色黄大片| 天天做天天摸天天爽国产一区 | 欧洲精品在线观看| 一区二区三区欧美亚洲| 欧美羞羞免费网站| 日韩电影免费在线观看网站| 欧美一区二区在线视频| 久久精品免费观看| 国产亚洲成aⅴ人片在线观看| 成人午夜av在线| 一区二区在线观看免费| 欧美猛男男办公室激情| 久久精品免费看| 日本一区二区免费在线观看视频| 99国产精品久久久久久久久久久| 综合久久久久久久| 欧美一a一片一级一片| 91亚洲午夜精品久久久久久| 亚洲一区二区三区美女| 99久久精品国产麻豆演员表| 中文字幕一区二区三区在线观看| 成人免费av资源| 成人免费在线播放视频| 色综合久久六月婷婷中文字幕| 亚洲裸体在线观看| 欧美日韩五月天| 日本aⅴ精品一区二区三区| 337p粉嫩大胆色噜噜噜噜亚洲| 国产美女视频91| 亚洲视频免费看| 欧美日韩一区二区在线观看| 男女性色大片免费观看一区二区| 久久这里只精品最新地址| 成人av在线播放网站| 亚洲图片有声小说| 粉嫩高潮美女一区二区三区| 久久久国产综合精品女国产盗摄| eeuss鲁片一区二区三区| 亚洲成人免费看| 精品国产一区二区三区忘忧草 | 中文字幕欧美国产| 在线观看一区不卡| 国产一区欧美二区| 亚洲综合激情网| 国产色91在线| 制服丝袜国产精品| 丰满放荡岳乱妇91ww| 91麻豆文化传媒在线观看| 免费久久精品视频| 亚洲精品伦理在线| 精品久久久久av影院| 在线观看一区不卡| jizz一区二区| 久久精品99久久久| 亚洲va中文字幕| 中文字幕一区三区| 日韩女优av电影| 欧美日韩一区二区三区四区五区| 国产成人综合在线观看| 日韩av电影天堂| 亚洲一区电影777| 国产精品久久久久久一区二区三区 | 亚洲电影欧美电影有声小说| 欧美日韩精品一区二区| 成人av在线观| 国产成人免费高清| 久久国内精品自在自线400部| 一区二区三区在线高清| 中文乱码免费一区二区| 久久一区二区视频| 欧美一卡二卡在线| 欧美日韩成人在线一区| 99精品久久只有精品| 国产69精品久久久久777| 精品一区二区精品| 另类中文字幕网| 美女视频黄久久| 午夜精品久久久久影视| 一级女性全黄久久生活片免费| 中文字幕制服丝袜一区二区三区| 久久男人中文字幕资源站| 日韩欧美一级在线播放| 日韩欧美一区二区不卡| 精品国产乱码久久| 精品国产乱码久久久久久闺蜜| 国产亚洲精品精华液| 国产亚洲一区字幕| 国产拍揄自揄精品视频麻豆| 国产欧美日韩在线视频| 国产精品久久久久久久久晋中| 1000部国产精品成人观看| 亚洲视频一区在线| 亚洲专区一二三| 青青草原综合久久大伊人精品优势| 免费人成在线不卡| 国产一区二区三区免费在线观看| 国产一区二区三区| aaa国产一区| 欧美日韩免费观看一区三区| 日韩一区二区三区在线| 日韩欧美一级二级三级久久久| 欧美成人一区二区| 国产三级精品三级| 亚洲人精品午夜| 五月天婷婷综合| 国产一区二区在线观看视频| 99热精品国产| 欧美一区二区三区影视| 国产情人综合久久777777| 一区二区三区不卡在线观看 | 欧美亚洲动漫制服丝袜| 日韩三级视频在线观看| 国产农村妇女精品| 亚洲国产日韩a在线播放性色| 韩日av一区二区| 色噜噜狠狠成人网p站| 欧美一区二区视频观看视频| 国产片一区二区|