国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆重慶市高考英語一輪復習閱讀理解選編精練:28(含解析)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆重慶市高考英語一輪復習閱讀理解選編精練:28(含解析)

  重慶市2024高考英語閱讀理解選編(28)(附解析)?

  閱讀理解。閱讀下列短文, 從給的四個選項 (A、B、C和D) 中, 選出最佳選項。

  (2024·河南省鄭州市高中畢業班第一次質量預測)

  Chinese writer Mo Yan’s Nobel Prize for Literature might ignite an explosion of global interest in Chinese literature and lead to more titles translated into English,European experts say.

  “Hopefully,the award means more people will read Chinese literature and more works will get translated,” says Michel Hockx,professor of the Languages and Cultures of China and Inner Asia from University of London.“Many very good Chinese writers have been accepted globally for a long time already.Mo Yan is probably the most translated Chinese writer alive,with at least five of his novels made available in English over the past 20 years.”

  Jonathan Ruppin,web editor of bookseller Foyles,says Mo’s win coincides with growing interest in Chinese literature and recognizes the talents of a distinctive and visionary (富于幻想的) writer.“We are very excited by the fact that English translations

  of

  more

  of

  his

  books

  should

  now

  become available,”

  Ruppin says.He made the comment after Mo became the first Chinese citizen to win the Nobel Prize for Literature in its century-long history.

  As

  East-West

  cultural

  exchange

  has

  been

  booming,Chinese literature has been attracting growing attention in recent years.Hockx explains,“It’s mainly because there are many more opportunities for Chinese writers to visit other countries,to publish their works outside China and to interact with readers abroad.At the same time,more and more people globally are learning Chinese and taking an interest in the Chinese language and culture.”

  University of Oxford lecturer in modern Chinese literature Margaret Hillenbrand says,“The obvious reason for the growing global presence of Chinese literature is the growing global presence of China itself.People have come to realize that there is a serious knowledge deficit (缺少) between China and its international counterparts—in particular,China knows incomparably more about Europe and America than the other way round—and reading Chinese literature is an effective,simple means of solving that gap.”

  1.The underlined word “ignite” in Paragraph 1 probably means “________”.

  A.start out

   B.burn up

  C.set off  D.appeal to

 ?。瓹hinese literature has been attracting growing attention mainly because________.

  A.Chinese writers have been writing more and more books in English

  B.the Chinese language has become the most widely used language in the world

  C.the Chinese government attaches great importance to literature

  D.the cultural communication between China and western countries has developed

 ?。甒hich of the following is true according to the passage? A.Chinese literature has spread with the development of China.

  B.The Nobel Prize for Literature has a history of hundreds of years.

  C.In the past,no Chinese writers were accepted outside China.

  D.Foreigners know about China mainly by reading Mo Yan’s works.

  4.How do you understand the underlined part in the last paragraph?

  A.China knows more about Europe and America than before. B.China knows more about Europe and America than they know about China.

  C.China,Europe and America know one another more than before.

  D.Compared with America,China knows more about Europe.

  語篇解讀 中國作家莫言獲得諾貝爾文學獎激起了全球對中國文學的興趣,更多的中國作品被譯成英語。這是中國在全球的影響力不斷加大的結果。

 ?。馕觯骸≡~義猜測題。根據下文可知,此處表示“中國作家莫言獲得諾貝爾文學獎激起了全球對中國文學的興趣”,故ignite與set off同義,表示“引發,激起”。

  答案: C

 ?。馕觯骸〖毠澙斫忸}。根據倒數第二段中的“As East-West cultural exchange has been booming,Chinese literature has been attracting growing attention in recent years.”可知,正是東西方文化交流的繁榮才使得中國文學受到越來越多的關注。

  答案: D

 ?。馕觯骸≌`判斷題。根據最后一段中的“The obvious reason for the growing global presence of Chinese literature is the growing global presence of China itself.”可知,是中國在全球的影響力,即中國的發展使得中國文學能在世界范圍內得以傳播。

  答案: A

 ?。馕觯骸【湟饫斫忸}。根據畫線部分的前后句可知,此處表示“中國對歐美了解甚多而歐美則相反,對中國了解偏少”。the other way round意為“相反地”。

  答案: B閱讀理解2024·南昌市高三第三次模擬測試Millions of people are using cell phones today.In many places it is actually considered unusual not to use one.In many countries,cell phones are very popular with young people.They find that the phones are more than a means of communication—having a mobile phone shows that they are cool and connected.

  The explosions around the world in mobile phone use make some health professional worried.Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones.In England,there has been a serious debate about this issue.Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas.They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

  On the other hand,why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones?Signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment.In one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.He couldn’t remember even simple tasks.He would often forget the name of his own son.This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day,every day of his working week,for a couple of years.His family doctor blamed his mobile phone use,but his employer’s doctor didn’t agree.

  What is it that makes mobile phones potentially harmful?The answer is radiation.High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones.Mobile phone companies agree that there is some radiation.But they say the amount is too small to worry about.

  As the discussion about their safety continues,it appears that it’s best to use mobile phones less often.Use your regular phone if you want to talk for a long time.Use your mobile phone only when you really need it.Mobile phones can be very useful and convenient,especially in emergencies.In the future,mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health.So for now,it’s wise not to use your mobile phone too often.

  1.People buy cell phones for the following reasons except that________.

  A.they’re popular B.they’re convenient

  C.they’re useful

   D.they’re cheap

  2.The word “detected” in Paragraph 3 could be best replaced by________.

  A.discovered

   B.removed

  C.cured

   D.caused

  3.The salesman retired young because________.

  A.he disliked using mobile phones

  B.he couldn’t remember simple tasks

  C.he was tired of talking on his mobile phone

  D.his employer’s doctor persuaded him to

  4.On the safety issue of mobile phones,the manufacturing companies________.

  A.deny the existence of mobile phone radiation

  B.develop new technology to reduce mobile phone radiation

  C.hold that the amount of radiation is too small to worry about

  D.try to prove that mobile phones are not harmful to health

  5.The writer’s purpose of writing this article is to advise people________.

  A.to buy mobile phones

  B.to use mobile phones less often

  C.to update regular phones

  D.to stop using mobile phones

  語篇解讀 本文是一篇議論文。手機給我們的生活帶來了很多便利。但是手機輻射卻威脅著我們的身體健康。

  1.解析: 細節理解題。根據文章第一段第三句中的“cell phones are very popular with young people”可知,A項表述正確;根據最后一段倒數第三句中的“be very useful and convenient”可知,B、C兩項表述正確;D項文中未提及。

  答案: D

  2.解析: 詞義猜測題。根據語境可知,畫線詞所在句子的句意為:通過現代掃描儀器掃描,可以探測一些大腦和頭部組織發生變化的信號。

  答案: A

  3.解析: 細節理解題。根據文章第三段第三、四句“In one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.He couldn’t remember even simple tasks.”可知,答案B符合文意。

  答案: B

  4.解析: 細節理解題。根據文章第四段最后一句“Mobile phone companies agree that there is some radiation,but they say the amount is too small to worry about.”可知,答案C符合文意。

  答案: C

  5.解析: 寫作意圖題。根據文章最后一段第一句“As the discussion about their safety continues,it appears that it’s best to use mobile phones less often.”可知,作者建議人們盡量少用手機。

  答案: B閱讀下列材料,從每題所給的選項中選出最佳選項。SHANGHAI—Health experts in Shanghai are calling for more protection for young children as the latest research shows about half of the youngsters are suffering from secondhand smoke.About 45 percent of children suffer passive smoking in families,50

  percent in public places,and almost 6 percent on public transportation,shows a research released by the Shanghai Children's Medical Center on Tuesday.

  “Not only adults but also children and newborn babies are at risk for the adverse effects of passive smoking, ”said Tang Jingyan, a doctor at the Shanghai Children's Medical Center.“Actually, those young children whose bodies are still growing and developing are more sensitive to the effects of secondhand smoke.”

  Research has shown that children who are exposed to secondhand smoke will suffer from more colds, coughs and sore throats,and they are more likely to suffer from bronchitis, pneumonia and will have a higher risk of developing cancer.Doctors even suggested that children suffering passive smoking are more likely to have behavioral problems and may not developmentally as quickly as their peers.Other research by the Shanghai Children's Medical Center has found that more than 80 percent of child patients in the center live in a smoke filled household, where one or both parents smoke.

  “Though doctors have stressed the harm of passive smoking over and over, it is still hard to reach a totally smoke free home, ”said a pediatrician named Zhang Yiwen, noting that parents are often tempted to smoke even though they have learned the harmful effects of secondhand smoke.

  China has 540 million people suffering from passive smoke,180 million of them younger than 15.The age of smokers is also getting lower, earlier reports said.

  “There are more young smokers than before.You can see young people wearing a school uniform and carrying a schoolbag light a cigarette on the street.Some of them are even female students, ”said Jing Xingming, a professor of children's developmental behavior at the center.“Children like to imitate adults, especially their parents.If parents often smoke at home, it is very likely children will develop a smoking habit, which can cause a vicious circle,”Jin said.

  Reports from the Ministry of Health said China has about 350 million smokers, of whom 15 million are underage smokers.Also, around 40 million of the country's 130 million children aged between 13 and 18 had tried smoking, and 15 million had become addicted to tobacco.

  【語篇解讀】 本文主要說明了許多兒童目前受二手煙的影響,以及二手煙對兒童產生的危害。

  1.What is the main idea of the passage?

  A.About half of the youngsters are suffering from secondhand smoke.

  B.Experts are calling for more protection for youngsters from smoking.

  C.More and more youngsters are picking up the habit of smoking.

  D.Smoking does great harm to the health of the youngsters.

  答案 B 

 ?。甒hich youngsters most possibly develop a habit of smoking?

  A.Children of nonsmoking mothers.

  B.Children of nonsmoking fathers.

  C.Children of heavy smokers.

  D.Children from some smoking centers.

  答案 C 

 ?。甒hich of the following diseases may NOT be connected with secondhand smoking?

  A.Cancer.

  B.Behavioral problems.

  C.Sore throats.

  D.Coughs.

  答案 B 

  .The underlined word “vicious” in the sixth paragraph most probably means ________.

  A.complete

  B.simple

  C.great

  D.bad

  答案 D 

  5.What can be inferred from the passage?

  A.About 80 percent of the children in the Shanghai Children's Medical Center smoke heavily.

  B.About 45 percent of children suffer passive smoking in the Shanghai Children's Medical Center.

  C.About 540 million people are heavy smokers in China.

  D.Children aged between 13 to 18 are more likely addicted to smoking.

  答案 D 

  , 從給的四個選項 (A、B、C和D) 中, 選出最佳選項。

  (2024·合肥市二模,E)

  Telling fewer lies benefits people physically and mentally. Anita Kelly, study author and professor of psychology at the University of Notre Dame, employed 110 adults for her study. She divided them into two groups and asked one group to stop lying for 10 weeks. Lies included big ones and tiny ones—any false statements—but participants were still allowed to leave out the truth, keep secrets and avoid questions they didn't want to answer, etc. The other group wasn't given any special instructions about lying.

  It turns out that both groups reduced their lying, but those who were specifically told to tell the truth improved their health more. “We found that the participants could purposefully and dramatically reduce their everyday lies, and that in turn was associated with significantly improved health,” said Kelly.

  When participants in the nolie group told three fewer white lies than they did in other weeks, they experienced, on average, fewer mentalhealth complaints and physical complaints. They were less likely to feel tense or sad and also experienced fewer sore throats and headaches. They also reported that personal relationships improved.

  Additionally,

  participants found themselves honest about their daily accomplishments, and they stopped making up excuses for being late or failing to complete a task, for example.

  “It's certainly a worthy goal to have people be more honest and interact with others in a more honest way,” says psychologist Robert Feldman. “That would be beneficial, I'm a little doubtful whether it makes us all healthier, but it may make us healthier in a psychological way.”

  文章大意:本文是一篇科研報告。研究了撒謊和健康之間的關系。

  1.Which of the following is true according to the text?

  A.People who tell lies are healthier than those who don't.

  B.Being honest can help cure sore throats and headaches.

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      日韩欧美一级精品久久| 日本一区二区综合亚洲| 欧美韩日一区二区三区四区| 亚洲成人自拍网| 日韩一卡二卡三卡| 免费成人av资源网| 久久久91精品国产一区二区精品 | 91美女蜜桃在线| 亚洲精品成人悠悠色影视| 欧美色网一区二区| 精品午夜一区二区三区在线观看| 日韩一区二区在线看| av一二三不卡影片| 亚洲成av人片在线观看| 精品国产伦一区二区三区观看方式| 不卡电影免费在线播放一区| 日韩在线卡一卡二| 中文字幕中文字幕中文字幕亚洲无线| 制服丝袜中文字幕一区| 不卡一二三区首页| 秋霞成人午夜伦在线观看| 国产精品高清亚洲| 2020日本不卡一区二区视频| 欧美色网一区二区| 91丝袜国产在线播放| 国产成人激情av| 国内久久精品视频| 日韩经典中文字幕一区| 亚洲精品中文在线| 国产精品免费看片| 久久综合九色综合97婷婷女人| 欧美性色黄大片| 91日韩在线专区| 成人aa视频在线观看| 久久精品免费观看| 蜜乳av一区二区| 日韩精品午夜视频| 亚洲国产欧美在线| 亚洲乱码国产乱码精品精小说| 国产精品卡一卡二| 国产精品三级久久久久三级| 精品国精品国产| 精品少妇一区二区三区免费观看| 91精品国产麻豆国产自产在线| 欧美视频在线一区| 欧美日本一道本| 在线免费不卡电影| 在线视频国产一区| 色婷婷av一区| 欧美怡红院视频| 欧美日韩午夜在线视频| 欧美日韩亚洲综合在线 欧美亚洲特黄一级| 国产大陆精品国产| 国产剧情一区二区三区| 国产成人精品亚洲777人妖| 国产a久久麻豆| 波多野结衣一区二区三区 | 亚洲精品一区在线观看| 欧美日韩视频不卡| 日韩欧美一级二级三级久久久| 日韩你懂的在线播放| 国产亚洲精品久| 国产精品女人毛片| 亚洲综合精品自拍| 热久久国产精品| 国产乱一区二区| 99久久亚洲一区二区三区青草 | 一区2区3区在线看| 一级日本不卡的影视| 午夜伦欧美伦电影理论片| 久久99蜜桃精品| 99这里都是精品| 制服丝袜在线91| 国产亚洲一区字幕| 亚洲一区av在线| 国产精品影音先锋| 欧美中文字幕久久| 26uuu国产在线精品一区二区| 国产精品免费视频网站| 婷婷丁香久久五月婷婷| 国产裸体歌舞团一区二区| 日本精品一区二区三区高清 | 欧美一区二区三级| 国产日韩欧美精品在线| 亚洲精品免费在线播放| 国产永久精品大片wwwapp | 色丁香久综合在线久综合在线观看| 欧美专区日韩专区| 久久蜜桃一区二区| 亚洲精品国产无天堂网2021| 极品少妇一区二区| 91久久精品一区二区三| 国产欧美精品一区aⅴ影院| 亚洲成人在线观看视频| 韩国三级中文字幕hd久久精品| 波波电影院一区二区三区| 538prom精品视频线放| 国产精品国产自产拍高清av| 伦理电影国产精品| 成人av在线播放网址| 日韩一区二区三区在线视频| 国产欧美一区二区三区在线看蜜臀 | 国产91丝袜在线播放0| 色美美综合视频| 中文字幕av不卡| 男男gaygay亚洲| 欧美日韩的一区二区| 亚洲美女免费在线| 成人美女在线观看| 国产欧美视频在线观看| 麻豆成人av在线| 欧美精品精品一区| 亚洲成人av电影| 欧美一a一片一级一片| 亚洲私人黄色宅男| 91丝袜美腿高跟国产极品老师 | 91精品国产综合久久精品app| 中文字幕一区不卡| 成人av手机在线观看| 久久九九久久九九| 国产99久久久国产精品潘金| 欧美国产日韩一二三区| 国产精品一区免费视频| 久久免费看少妇高潮| 国内精品不卡在线| 欧美va天堂va视频va在线| 久久精品999| 日韩欧美亚洲国产精品字幕久久久| 天天综合日日夜夜精品| 制服丝袜亚洲精品中文字幕| 日韩成人一级大片| 久久综合九色综合欧美亚洲| 久久国产精品99精品国产| 欧美成人一区二区三区| 国产一本一道久久香蕉| 中文欧美字幕免费| 色哟哟国产精品| 亚洲国产美国国产综合一区二区| 7777精品伊人久久久大香线蕉最新版| 日本一不卡视频| 久久精品一区蜜桃臀影院| av毛片久久久久**hd| 五月激情丁香一区二区三区| 久久亚洲影视婷婷| 99国产精品一区| 亚洲超碰精品一区二区| 精品国产成人系列| 99国内精品久久| 日本伊人午夜精品| 国产精品私人自拍| 欧日韩精品视频| 精品无人区卡一卡二卡三乱码免费卡| 国产亚洲一区二区三区| 欧美性猛交xxxxxxxx| 国产在线精品一区在线观看麻豆| 国产精品久久二区二区| 欧美一区二区三区视频在线 | 一区二区在线看| 欧美videossexotv100| 99久久免费精品高清特色大片| 亚洲国产精品久久久久婷婷884| 日韩一级在线观看| 91浏览器打开| 久久国产精品色婷婷| 亚洲国产一区二区在线播放| 欧美精品一区二区三区蜜桃| 色综合久久综合网欧美综合网| 午夜精品久久久久久久久久| 欧美激情一区在线| 欧美日产国产精品| 99精品视频一区二区三区| 三级影片在线观看欧美日韩一区二区| 日韩欧美一区二区久久婷婷| 一本到一区二区三区| 日韩高清国产一区在线| 亚洲欧美日韩国产另类专区| 51精品视频一区二区三区| 成人夜色视频网站在线观看| 亚洲精品高清视频在线观看| xnxx国产精品| 777色狠狠一区二区三区| 色拍拍在线精品视频8848| 国产精品一区二区果冻传媒| 久久久久久亚洲综合| 日韩亚洲欧美在线| 欧美福利电影网| 91美女福利视频| av色综合久久天堂av综合| 国产精品中文字幕一区二区三区| 婷婷激情综合网| 国产精品久久99| 136国产福利精品导航| 国产日韩一级二级三级| 国产午夜精品福利| 欧美xfplay| 久久久久综合网| 国产精品视频一二三区| 亚洲视频精选在线| 一区二区久久久| 舔着乳尖日韩一区|