国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆河南省信陽市羅山縣高考英語閱讀理解一輪精編:5(含解析)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆河南省信陽市羅山縣高考英語閱讀理解一輪精編:5(含解析)

  河南羅山縣2024高考英語一輪閱讀理解訓練題

  閱讀下列四篇短文,從每小題后所給的A,B,C或D四個選項中,選出最佳選項。

  As we drove along, my spirits went up again, and I turned, with pleasure, to the thought of the new life which I was entering. But though it was not far past the middle of September, the heavy clouds and strong north-easterly wind combined to make the day extremely cold; and the journey seemed a very long one, so that it was nearly one o’clock before we reached the place of our destination. Yet when we entered the gateway, my heart failed me, and I wished it were a mile or two farther off. For the first time in my life I must stand alone: there was no retreating now. I must enter that house, and introduce myself among its strange people. But how was it to be done? True, I was near nineteen; but, thanks to the protecting care of my mother and sister, I well knew that many a girl of fifteen, or under, was gifted with a more womanly address, and greater ease and self-possession, than I was. Yet, anyway. I would do very well, after all; and the children, of course, I should soon be at ease with them.

  "Be calm, be calm, whatever happens," I said within myself; and truly I was so fully occupied in steadying my nerves and keeping down the rebellious beat of my heart that when I was admitted into the hall and into the presence of Mrs. Bloomfield, I almost forgot to answer her polite greeting; and it afterwards struck me that the little I did say was spoken in the tone of one half-dead or half-asleep.

  With due politeness, however, she showed me my bedroom, and left me there to take a little refreshment for a little while and led me into the dining-room. Some beefsteaks and potatoes were set before me; and while I dined upon these, she sat opposite, watching me (as I thought) and trying to keep something like a conversation— consisting chiefly of commonplace remarks. In fact, my attention was almost wholly absorbed in my dinner: not from appetite, but from the toughness of the beefsteaks, and the numbness of my hands.

  “I have had so little time to attend to their education myself, but I think they are clever children, and very willing to learn, especially the little boy; he is, I think, the flower of the flock— a generous, noble-spirited boy, one to be led, but not driven, and remarkable for always speaking the truth.” “His sister Mary Ann will require watching,” continued she, “but she is a very good girl on the whole, though I wish her to be kept out of the nursery as much as possible, as she is now almost six years old, and might acquire bad habits from the nurses. I have ordered her bed to be placed in your room, and if you will be so kind as to look after her washing and dressing, and take charge of her clothes, she needs to have nothing further to do with the nursery maid.”

  I replied I was quite willing to do so; and at that moment the children entered the room. Tom Bloomfield was a well-grown boy of seven. Mary was a tall girl, for her age of six, somewhat dark like her mother. The second sister was Fanny, a very pretty little girl, looking little younger than Mary. The remaining one was Harriet, a little broad, fat, merry, playful thing of scarcely two, whom I had more desire for than all the rest — but with her I had nothing to do.

  1. Which of the following statements best describes how the writer felt when she entered Mrs. Bloomfield's home?

  A. She was nervous, dissatisfied with her manners but still confident.

  B. She was cold, hungry but eager to see all the children in the family.

  C. She was frightened, nervous and regretful about her decision.

  D. She was calm, confident and very happy with all the family.

  2. What job would the writer take in Mrs Bloomfield's home?

  A. A nursery maid.B. A house cleaner.

  C. A home cook.D. A family teacher.

  3. Which of the following was TRUE according to the passage?

  A. The writer had some difficulty with her lunch because of the tough food and the cold.

  B. The delicious food took the writer's attention away from Mrs. Bloomfield’s words.

  C. All the children were well educated before the writer came to the family.

  D. All the children in the family were looked after by Mrs Bloomfield herself.

  4. From the passage, we can infer that ______.

  A. Mrs Bloomfield would treat the writer kindly and help her a lot

  B. the youngest girl Harriet would be the writer’s favorite student

  C. the writer would take on more responsibilities than she should

  D. Tom Bloomfield would be the cleverest of all the children

  【參考答案】1—4、ADAC

  閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D項中,選出最佳選項。

  A fellow speaker from California named Geri flew to Japan, in her favorite jeans and a casual jacket, to give her first speech. Fourteen hours later, four perfectly dressed Japanese gentlemen greeted her at Narita Airport. Smiling and bowing low, they handed her their business cards. With her bag in one hand, Geri took their cards with the other. She thanked them, glanced briefly at the cards, and put them into her jeans pocket quickly.

  When the five of them arrived at the hotel, they invited Geri to tea in the lobby (大廳). While sipping tea, the gentlemen presented her with a small gift which she eagerly opened. She was thrilled with the gift and shouted excitedly, “Oh, it’s beautiful!”

  At this point, the four Japanese gentlemen stood up and, bowing only very slightly, said “Sayonara” and left immediately. Poor Geri was left astonished. What did she do wrong?

  Everything! Her jeans were the first gaffe. Even if you’re coming off a bicycle in Japan, you do not meet clients (客人) casually dressed. The second mistake was Geri’s handling of their business cards rudely. In Japan, the business card is one of the most important communicative tools. It is always presented and accepted respectfully with both hands. However, Geri put their cards away much too quickly. In Japan, people use business cards as a conversation starter. You chat about each other’s cards and work and do not put theirs away until they gently and respectfully place yours in safekeeping. Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.

  Then, the fourth horror of horrors was that Geri should not have opened the gift in front of her clients. In a land where saving face is critical, it would be embarrassing to discover the gift they gave was not as nice as the one they received. What is worse, Geri hadn’t even given them a gift!

  【文章大意】Geri 坐飛機來到了日本,由于不熟悉日本的禮儀,引起了日本人的誤會。日本的男士認為Geri的做法極為不禮貌,已經無法忍受,所以離開了26. In the four Japanese gentlemen’s eyes, Geri took their cards _____________.

  A. excitedly

  B. embarrassingly

  C. politely

  D. disrespectfully

  【答案】【 解析】細節理解題。根據The second mistake was Geri’s handling of their business cards rudely.這是對他們的不尊敬,故選D。

  27. Why did the four Japanese gentlemen leave Geri suddenly?

  A. Because they couldn’t bear Geri’s behavior any longer.

  B. Because they had finished the task.

  C. Because Geri had something more important to do.

  D. Because Geri felt embarrassed.

  【答案】【 解析】推理判斷題。根據倒數第二段可知這些男士認為Geri的做法極為不禮貌,已經無法忍受,所以離開了,故選A。28. What does the underlined word “gaffe” in Paragraph 3 probably mean?

  A. ignorance

  B. sadness

  C. mistake

  D. carelessness

  【答案】【 解析】詞義猜測題。根據What did she do wrong?再根據第三段都是列舉她的錯誤所在,故選C。

  29. The third mistake Geri made was that she _____________.

  A. used her own card as a conversation starter

  B. kept her clients’ cards in a wrong place

  C. took her clients’ cards with one hand

  D. met her clients in jeans

  【答案】【 解析】細節理解題。根據Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.故選。

  30. What lesson can we draw from this story?

  A. Honesty is the best policy.

  B. Think twice before you take any action.

  C. When in Rome, do as the Romans do.

  D. Don't claim to know what you don't know.【答案】【 解析】Geri的做法可知她不了解當地的禮儀,故犯下這樣的錯誤,故選C。

  閱讀理解

  Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. Their values—this can’t be repeated too often—are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone in bed, taking no notice of the worms. But is it interfering(干涉) with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.

  Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car, it needs more mechanical maintenance(機械維修,保養) as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results will be. And at what point should you stop to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by seeking the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? You can’t ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while there’s life, there’s hope.

  When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.

  5. What does the passage mainly tell us?

  A. The values are different between the old and the young.

  B. The moral problems raised by old people.

  C. The personal freedom for the old.

  D. Old people’s viewpoint on life.

  6. We can know from the first paragraph that________.

  A. Very old people would like to live alone to have more personal freedom.

  B. Very old people are able to keep their room clean.

  C. Very old people like to live with their children.

  D. Social services have nothing to do with very old people.

  7. According to the author, which of the following is right?

  A. The older a person, the more care he needs.

  B. Too much emphasis has been put on old people’s values.

  C. The human body can’t be compared to a car.

  D. It is easy to provide spare parts for old people.

  8.The underlined word “it” in the last paragraph refers to “________”.

  A. their money or their health

  B. the conclusion you come to

  C. your talk to the old people

  D. whether age is happy or unpleasant

  5.B 主旨大意題。根據文章第 1 句 Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them 及全文內容可知,答案選 B。

  6. A 推理判斷題。根據文章第 1 段最后幾句 Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old 可知,答案選 A。

  7. A 推理判斷題。根據文章第 2 段第 2 句 The body is like a car, it needs more mechanical maintenance as it gets older 可知,答案選 A。

  8. D 詞義猜測題。根據文章最后一句 you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun 可知,答案選 D。

  閱讀理解。閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。

  You can’t always predict a heavy rain or remember your umbrella. But designer Mikhail Belyacv doesn’t think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet. That’s why he created lampbrella, a lamp post with its own rain-sensing umbrella.

  The designer says he came up with the idea after watching people get wet on streets in Russia. “Once, I was driving on a central Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain. I thought it would be appropriate to have a canopy(傘蓬)built into a street lamp.” he said.

  The lampbrella is a standard-looking street lamp fitted with an umbrella canopy. It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(傳感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.

  In addition to the rain sensor, there’s also a 360°motion sensor on the fiberglass street lamp which detects whether anyone’s using the lampbrella. After three minutes of not being used the canopy is closed.

  According to the designer, the lampbrella would move at a relatively low speed, so as not to cause harm to the pedestrians. Besides, it would be grounded to protect from possible lighting strike. Each lampbrella would offer enough shelter for several people. Being installed(安裝) at 2 meters off the ground, it would only be a danger for the tallest of pedestrians.

  While there are no plans to take lampbrella into production, Belyacv says he recently introduced his creation to one Moscow Department, and insists this creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter.

  【文章大意】設計師是為了人們不被雨淋而設計的這種路燈。他的靈感來自于一次經歷。機器的運作,先由傳感器(sensor)接收外界信號,再轉換為控制信號控制電機(motor),電機最終使得傘蓬打開(canopy)。

  31. For what purpose did Belyacv create the lampbrella?

  A. To predict a heavy rain

  B. To check the weather forecast

  C. To protect people from the rain

  D. To remind people to take an umbrella

  【答案】【 解析】細節理解題。根據第一段話“That’s why he created lampbrella”及之前的敘述可知,設計lampbrella的目的是讓忘記帶傘的人不遭雨淋。故答案選C。

  32. What do we know from Belyacv’s words in Paragraph2?

  A. His creation was inspired by an experience

  B. It rains a lot in the city of Saint Petersburg

  C. Street lamps are protected by canopies

  D. He enjoyed taking walks in the rain

  【答案】【 解析】推理判斷題。第二段話的主題句為首句“The designer says he come up with the idea after watching people get wet on streets in Russia”后文Belvacv所言是更為具體的描述,即本段中Belvacv的話語是點出了他設計lampbrella的靈感來源。故答案選A。33. Which of the following show how the lampbrella works? A. motor→canopy→sensors

  B. sensors→motor→canopy C. motor→sensors→canopy

  D. canopy→motor→sensors

  【答案】【 解析】細節歸納題。根據文章第三段話的敘述“It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(傳感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.”可知,先是發動機的運轉,然后發動機打開傘,最后是傳感器的運轉。故選B。

  34. What does Paragraph 5 mainly tell us about the lampbrella? A. Its moving speed

  B. Its appearance

  C. Its installation

  D. Its safety

  【答案】【 解析】段落大意題。根據本段“…so as not to cause harm to the pedestrians”“… to protect from possible lighting strike”“ Being installed at 2 meters off the ground, it would only be a danger for the tallest of pedestrians”可以得知,這是lampbrella的人性化設計,為避雨的行人在安全方面的作了充分考慮。故選D。

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      国产一区999| 日韩精品91亚洲二区在线观看| 亚洲18女电影在线观看| 欧美激情一区在线| 99精品一区二区三区| 国产精品久久福利| 欧洲日韩一区二区三区| 视频一区视频二区中文字幕| 日韩欧美国产精品| 国产99久久久精品| 亚洲一区免费视频| 精品国产一区二区三区四区四| 高清不卡一区二区在线| 一区二区国产视频| 精品成人免费观看| 在线观看免费亚洲| 国产专区综合网| 亚洲精品一卡二卡| 26uuu亚洲综合色欧美| 91在线精品一区二区| 蜜臀精品久久久久久蜜臀 | 国产不卡在线视频| 精品制服美女久久| 国产人妖乱国产精品人妖| 久久夜色精品国产欧美乱极品| 国产一二精品视频| 亚洲国产精品视频| 国产精品九色蝌蚪自拍| 欧美一级专区免费大片| caoporn国产精品| 极品美女销魂一区二区三区| 亚洲精品水蜜桃| 国产欧美日韩精品在线| 欧美精品欧美精品系列| 99久久国产综合精品麻豆| 国产乱妇无码大片在线观看| 在线看国产日韩| 国产欧美日韩精品一区| 成人性生交大合| 777午夜精品免费视频| 人妖欧美一区二区| 精品国产免费视频| 国产成人久久精品77777最新版本| 国产日韩欧美麻豆| 色偷偷88欧美精品久久久| 99久久精品国产观看| 久久无码av三级| 精品女同一区二区| 91久久一区二区| 成人精品在线视频观看| 精品一区二区三区在线观看| 午夜久久久久久久久久一区二区| 国产精品久久久久精k8| 久久―日本道色综合久久| 欧美成人aa大片| 久久久精品国产免大香伊| 精品三级av在线| 久久伊人中文字幕| 欧美国产97人人爽人人喊| 欧美国产日产图区| 国产精品对白交换视频| 亚洲三级电影网站| 亚洲自拍偷拍欧美| 一区二区三区四区不卡在线| 亚洲国产成人tv| 亚洲国产成人av网| 婷婷开心激情综合| 日本女人一区二区三区| 9i在线看片成人免费| 欧美在线免费播放| 91精品在线一区二区| av午夜精品一区二区三区| 国产福利视频一区二区三区| 久久9热精品视频| 蜜桃精品视频在线| 亚洲伊人色欲综合网| 777午夜精品免费视频| 精品久久五月天| 亚洲精品中文字幕在线观看| 亚洲色大成网站www久久九九| 亚洲天堂免费看| 天天色综合天天| 国产美女主播视频一区| www.66久久| 91麻豆精品国产综合久久久久久 | 欧美成人bangbros| 国产日韩精品一区二区三区| 综合在线观看色| 视频一区二区不卡| heyzo一本久久综合| 欧美日韩在线亚洲一区蜜芽| 欧美一区二区网站| 国产精品传媒入口麻豆| 秋霞av亚洲一区二区三| 成人综合在线网站| 欧美一级黄色片| 亚洲男人的天堂av| 国产不卡视频在线播放| 91精品蜜臀在线一区尤物| 国产精品传媒视频| 激情综合五月天| 欧美日韩在线播放三区四区| 国产欧美精品区一区二区三区 | 日韩精品一区二区三区蜜臀 | 韩国三级中文字幕hd久久精品| 色综合久久综合网97色综合| 久久精品欧美一区二区三区麻豆 | 国产成人亚洲综合a∨婷婷图片| 91久久国产最好的精华液| 精品国产凹凸成av人网站| 亚洲乱码一区二区三区在线观看| 国产在线乱码一区二区三区| 欧美日韩成人一区二区| 成人欧美一区二区三区小说| 九九精品一区二区| 欧美久久婷婷综合色| 亚洲欧美怡红院| 风间由美一区二区av101| 久久亚洲综合av| 久久精品国产秦先生| 欧美久久一区二区| 三级不卡在线观看| 91精品综合久久久久久| 日韩在线a电影| 欧美一区二区三区在线观看 | 国产精品久久久久国产精品日日| 国产精品1区2区| 欧美成人a∨高清免费观看| 日韩精品一二三四| 欧美日韩精品二区第二页| 亚洲国产精品视频| 欧美精品丝袜中出| 日韩av成人高清| 日韩欧美国产午夜精品| 久久精品国产免费| 国产女人水真多18毛片18精品视频 | 视频在线观看国产精品| 欧美三级在线播放| 婷婷一区二区三区| 精品裸体舞一区二区三区| 免费在线看一区| 久久众筹精品私拍模特| 国产大陆亚洲精品国产| 亚洲国产精品二十页| 91亚洲精品久久久蜜桃网站| 亚洲成人av在线电影| 日韩亚洲欧美高清| 欧美日韩一本到| 97精品视频在线观看自产线路二| 中文字幕欧美一| 欧美午夜电影网| 亚洲电影欧美电影有声小说| 9191国产精品| 国产成人亚洲精品青草天美| 一区二区三区日韩| 91麻豆精品国产91久久久资源速度 | 色综合天天综合网天天看片| 亚洲成人三级小说| 国产亚洲一二三区| 在线看国产一区| 久久99精品久久久久久国产越南| 国产精品免费久久| 欧美日韩在线观看一区二区 | 国产一区二区伦理| 综合久久国产九一剧情麻豆| 91精品国产综合久久精品性色| 国产电影一区在线| 日韩精品成人一区二区三区| 国产清纯在线一区二区www| 欧美日韩国产美| 国产99久久久国产精品| 亚洲成人免费视频| 国产精品女同一区二区三区| 欧美一级一区二区| 欧美性大战久久| aaa欧美日韩| 久久99热这里只有精品| 亚洲一级二级在线| 国产精品久久久久影视| 精品国产一区a| 欧美一级xxx| 欧美日韩成人综合| 欧美伊人精品成人久久综合97 | 国产欧美精品国产国产专区| 欧美午夜一区二区| 97精品视频在线观看自产线路二| 久久精品国产一区二区三 | 51精品秘密在线观看| 色婷婷综合五月| 国产99精品国产| 午夜电影久久久| 亚洲男人天堂av网| 亚洲精品第1页| 一区二区三区电影在线播| 亚洲欧美一区二区在线观看| 中文字幕在线一区免费| 国产精品丝袜在线| 综合久久国产九一剧情麻豆| 最新国产成人在线观看| 亚洲少妇屁股交4|