国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆吉林省雙遼市高考英語一輪復習閱讀理解訓練:9(含解析)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆吉林省雙遼市高考英語一輪復習閱讀理解訓練:9(含解析)

  2024屆吉林省雙遼市高考英語一輪復習閱讀理解訓練9

  閱讀下列短文, 從給的四個選項 (A、B、C和D) 中, 選出最佳選項。

  (2024·合肥市二模,B)

  Walking in a farmers' market often brings one to explore new food options, and now more locallyfarmed protein choices are available to help bridge the gap between our meals and the farms on which they originated. More and more local small farms are popping_up in opposition to factory farms.

  Today's commercial farms do not fit the image that comes to mind while happily singing along to “Old McDonald”. Instead, most of the nation's food comes from CAFOs, Confined Animal Feeding Operations, where animals are kept in tightly enclosed conditions as they are fattened up and readied to be killed for food.

  Fortunately, knowing exactly where one's food comes from has led to an increase in the availability of what is known as ?grassfed? beef. Technically, all cattle are grassfed for at least a limited amount of time, but what makes the meat significant is that it is grassfinished, not forcefed corn, soy or grains. This change in diet makes all the difference since corn is not part of the cow's traditional diet, and therefore causes major health issues for it. To deal with the health issues, antibiotics (抗生素) are used and some of the antibiotics used to treat the cattle are similar to those given to humans, so they can decrease the effectiveness of medicine when a consumer is sick.

  A healthier diet for the cattle leads the meat to lower in both fat and calories. And when cooking grassfed beef, you'd better use a slightly lower temperature to make it more delicious.

  文章大意:本文是一篇議論文。為了應對機械化農業的弊端,越來越多的小農業開始興盛起來了,它們生產的農畜牧產品不僅豐富了人們的一日三餐,同時也更綠色、更健康。

  1.The underlined words “popping up” (in the 1st paragraph) probably means ________.

  A.improving

  B.fading

  C.profiting

  D.appearing

  答案:D 詞義猜測題。根據文章第一句中“and now more locallyfarmed protein choices are available”可知,現在有更多的當地小農場喂養的動物可滿足人們對蛋白質的需求,即當地出現了越來越多小農場,由此可知,appear與pop up意思最為接近,故答案D符合文義。

  2.The song “Old McDonald” describes ________.

  A.animals raised freely on local farms

  B.animals kept in tightly enclosed conditions

  C.commercial farms providing fast food

  D.commercial farms providing unpopular foods

  答案:A 推理判斷題。根據文章第二段第一句“Today's commercial farms do not fit the image...”的提示和下文對商業農場喂養動物的方法的描述可知,the song “Old McDonald”所描述的喂養方式正好和商業農場相反,由此可推知,答案A符合文義。

  3.Some medicines are less effective for beef consumers probably because ________.

  A.some cattle feed on grains

  B.all cattle diet on grass

  C.some medicines are used to treat sick cattle

  D.some antibiotics are used by both cattle and people

  答案:D 細節理解題。根據文章第三段最后一句中“and some of the antibiotics used to treat the cattle are similar to those given to humans...”可推知,答案D符合文義。

  4.We can infer from the text that ________.

  A.food from local farms can help add to the variety in our daily meals

  B.soy or grains are on the list of traditional diets of the cattle

  C.corn for the cattle leads the meat to lower in both fat and calories

  D.lower temperature makes grassfed beef more delicious

  答案:A 推理判斷題。根據文章第一段第一句“Walking in a farmers' market often brings one to explore new food options, and now more locallyfarmed protein choices are available to help bridge the gap between our meals and the farms on which they originated.”可推知,選項A“當地小農場的食物可以豐富我們的一日三餐”符合文義。B、C兩項與原文不符;D項不是經過推理得出的,不符合題意,故排除。

  說理議論(閱讀理解)由 (2024安徽名校聯盟高三第一次聯考)Well, to pick up where we left off last time, I believe now we might all agree that self-improvement is of great benefit for each of us. However, there are lots of stops along the road to self-improvement, which often calls for patience, emotional strength and kindness.With concentrated effort, you can become a better person than you ever thought possible.

  1. .Nice people always put themselves in the other person’s shoes. If the service is a little slow, maybe it’s because the waitress has been standing for 8 hours and her back and feet are aching.Perhaps her little baby isn’t feeling well and she got very little sleep the night before.In a word, you never know the full story from a brief meeting with a person.?

  2.Be a reasonable man. Service-centered businesses often live by the idea “The Customer is Always Right.” They’re totally mistaken. The customer is not always right; sometimes the customer is quite difficult to deal with. You do not “deserve” a free meal because the waitress forgot to bring you a spoon. If you have a grievance, let it out, but be reasonable.

  3.Fight fairly. When arguing with another person, stick to the subject. Present the facts briefly, and don’t bring up unrelated incidents that happened 4 weeks from last Tuesday. Never hesitate to create a chance for other people to voice their opinions. They are just as important as yours.

  4.Put others first. Let the troubled-looking Mom have the parking space. Stand a few extra seconds holding the door for an elderly person. Don’t interrupt people when they’re speaking, or finish their sentences for them. Such small things, yet the effects are immediate and far-reaching.Nice people make a concentrated effort to be kind and put others needs above their own.Stop a moment and think how you can help someone, and you’ll become a nicer person.

  1.What might the speaker most probably discuss last time?()

  A.The origin of self-improvement.

  B.The process of self-improvement.

  C.The structure of self-improvement.

  D.The importance of self-improvement.

  2.The best title for the second paragraph is “ ”.?

  A.Be understanding B.Stay calm

  C.Be positive D.Be merciless

  3.The underlined word “grievance” in Paragraph 3 is the closest in meaning to  .?

  A.mistake B.complaint

  C.commitment D.decision

  4.Which of the following may the speaker support? ()

  A.Learn to share the other person’s point of view.

  B.Put forward relevant facts in detail when arguing.

  C.Make your voice heard when others are speaking.

  D.Involve your own matters with others’ when arguing.

  語篇解讀:自我提高是非常重要的,本文的作者就如何自我提高,成為一個受歡迎的人提出了寶貴的建議。

  答案及剖析:1.D 推理判斷題。由第一段的第一句話...to pick up where we left off last time, I believe now we might all agree that self-improvement is of great benefit for each of us...可知,作者上一次的話題是關于自我提高的重要性的,故選D項。

  2.A 主旨大意題。由該段的內容可知,作者建議人們做一個善解人意的,為他人考慮的人,故選A項。

  3.B 詞義猜測題。由此處的語境可知,如果你在飯館吃飯的時候有不滿的地方可以提出來,但是要合情合理,故選B項。

  4.A 細節理解題。由作者提出的幾點建議的內容可知A項正確。由第四段的Present the facts briefly, and don’t bring up unrelated incidents that happened...和Never hesitate to create a chance for other people to voice their opinions以及第五段的Don’t interrupt people when they’re speaking...可知B、C、D三項與作者的觀點背道而馳。

  【疑難詞匯解讀】

  1.reasonable adj.合理的,公道的;有理性的

  I bought the car at a reasonable price.

  我以合理的價格買的這輛車。

  2.far-reaching adj. 深遠的,廣泛的

  What he said at the meeting has a far-reaching effect on us.

  他在會上說的話對我們有深遠的影響。

  【長難句子分析】

   

  然而,在自我提高的過程中會有很多需要耐心、感情力量和善良的地方。

  1.【2024·全國新課標II】C

  Reading can be a social activity. Think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the website BookCrossing.com turns the page on the traditional idea of a book group.

  Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it.

  Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both.”

  Members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.

  People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossing to keep them updated about where their books have been found. Bruce peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home.

  BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虛擬). The site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries.

  9. Why does the author mention book groups in the first paragraph?

  A. To explain what they are.

  B.To introduce BookCrossing.

  C. To stress the importance of reading.

  D. To encourage readers to share their ideas.

  10. What does the underlined word “it” in Paragraph 2refer to?

  A. The book.

  B.An adventure.

  C.A public place.

  D. The identification number.

  11. What will a BookCrosser do with a book after reading it?

  A. Meet other readers to discuss it.

  B.Keep it safe in his bookcase.

  C. Pass it on to another reader.

  D. Mail it back to its owner.

  12. What is the best title for the text?

  A. Online Reading: A Virtual Tour

  B. Electronic Books: A new Trend

  C. A Book Group Brings Tradition Back

  D. A Website Links People through Books

  【答案】9. B

  10. A11. C

  12. D

  11.C 推理判斷題。根據文章第四段最后一句“....the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home”讓書蒙上塵土是一種很自私的行為,網站BookCrossing.com的目的正是鼓勵人們與別人分享圖書,所以拿到書的人最可能繼續把書傳遞下去。故C項正確。

  12.D 標題概括題。根據文章第三段可知BookCrossing.com把人生命中最重要的兩個事物:人和書聯系在一起。D項內容能夠涵蓋文章的中心思想。

  【名師點睛】

  本文考查了代詞指代題。根據本句“....hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it”留下書的人希望自己的書能夠隨著找到它的人走得更遠。可知其中的it指代前半句提到的同一事物“the book”。

  閱讀的時候我們可以根據上下文的指代關系進行選擇:文章中的代詞it,that,he,him或them可以指上文提到的人或物,其中it和that還可以指一件事。有時代詞指代的對象相隔較遠,要認真查找;有時需要對前面提到的內容進行總結,才能得出代詞所指代的事。例如:??????

  However,?the?question?that?"moon?people"?asked?is?still?an?interesting?one.?A?growing?number?of?scientists?are?

  seriously?thinking?about?it.?

  ?????首先,it指上句中的the?question,而the?question又指上一段中“月球人”所提的問題,所以要經過兩次查找才能選出答案。

  考點:考查說明文閱讀

  【2024南昌市第一次模擬測試卷】

  閱讀理解。閱讀下面短文,選擇最佳答案填空。A

  Here is a letter from the Los Angeles Lakers icon Kobe Bryant on The Players' Tribune website on November 30th.

  “...This season is all I have left to give. My heart can take the pounding(重擊).My mind can handle the grind(苦差事)but my body knows it's time to say goodbye---"

  “Kobe Bryant is one of the greatest players in the history of our game. Whether competing in the Finals or hoisting jump shots after midnight in an empty gym,

  Kobe has an unconditional love for the game.

  I join Kobe's millions of' fans around the world in congratulating him on an outstanding NBA career and thank him for so many thrilling memories.”

  ——Adam Silver, NBA commissioner(總裁)

  “We're all sad. This era of Lakers basketball has been one of the most fun, exciting prosperous eras we could imagine. We're in full support of him. But it's still very sad.”

  ——Jeanie Buss, Lakers president

  “I know his purpose is to finish out this season and play. It's always sad when greatness decides to hang it up" 'I thought he had at least another year in him.”

  -

  ——Byron Scott, Lakers coach, and Bryant's teammate during the 1996-97 season

  ¨He pushed me to be better more than any player I've faced. Kobe is the greatest competitor I have ever faced. I am glad he has found peace. I don't know if we'll see another one like him.”

  -

  ——Shane Battier, of the Miami Heat

  ’

  “Hard to believe @ kobebryant is finally going to hang it up. One of the NBA's great champions. Enjoy the rest of this season, my friend.”

  -

  ——Scottie Pippen, retired NBA All-Star

  1. What can we learn from Kobe Bryant's letter?

  A. He has lost passion for basketball.

  B. He'll return to basketball court soon. .

  C. He'll finish this season before he retires.

  D. He'll retire immediately after the letter.

  2. According to Byron Scott, _

  .

  A. Kobe has an unconditional love for basketball

  B. Kobe is supposed to play at least for another year

  C. Lakers team has played very well this year

  D. it is difficult to find another player like Kobe

  3. Where can we most probably read the comments?

  A. From an Internet page.

  B. In a newspaper.

  C. In a sports magazine.

  D. In a TV program.

  參考答案1. C

  2. B

  3. A

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      国产精品免费视频观看| 亚洲视频一区二区在线| 欧美在线观看一区二区| 欧美日韩色综合| 欧美国产日本视频| 亚洲免费观看高清完整版在线观看熊| 一区二区三区美女| 毛片一区二区三区| 欧美精品丝袜久久久中文字幕| 国产日韩一级二级三级| 日韩1区2区3区| 欧美日韩的一区二区| 日韩精品免费视频人成| 欧美日韩五月天| 精品一区二区三区在线播放视频| 精品欧美一区二区在线观看| 国产成人av资源| 亚洲日本中文字幕区| 成人免费毛片片v| 日韩精品一级二级| 日韩视频国产视频| 久久成人免费日本黄色| 欧美日韩久久久一区| 久久精品噜噜噜成人av农村| 日韩欧美中文一区| 91污片在线观看| 国产一区亚洲一区| 日韩黄色片在线观看| 亚洲人成网站影音先锋播放| 欧美亚洲综合久久| 成人精品电影在线观看| 日本成人中文字幕在线视频| 欧美精品一区二| 久久久影视传媒| 精品av久久707| 精品久久国产97色综合| 欧洲视频一区二区| 欧美三级中文字| 欧美日韩免费一区二区三区 | 欧美日韩国产首页| 东方aⅴ免费观看久久av| 久久超级碰视频| 欧美aⅴ一区二区三区视频| 美女尤物国产一区| 国内一区二区在线| 91在线观看高清| 日本精品一区二区三区高清| 欧美在线观看视频一区二区| 91年精品国产| 精品美女被调教视频大全网站| 欧美精品在线视频| 一本色道久久综合亚洲aⅴ蜜桃| 91成人网在线| 7799精品视频| 国产精品嫩草影院av蜜臀| 久久夜色精品国产噜噜av| 国产精品久久毛片av大全日韩| 国产精品传媒入口麻豆| 亚洲一二三四区不卡| 精品综合久久久久久8888| 成人黄色av电影| 欧美日韩不卡一区二区| 国产精品私人影院| 极品销魂美女一区二区三区| 91福利精品第一导航| 日韩美女精品在线| av成人动漫在线观看| 日韩精品一区二区三区swag| 国产精品久久久久久妇女6080 | 成人性生交大片免费看中文| 欧美性色黄大片| 一级做a爱片久久| 不卡一区中文字幕| 26uuu欧美| 一区二区三区蜜桃网| 色系网站成人免费| 国产欧美日韩精品a在线观看| 亚洲欧美精品午睡沙发| 亚洲电影一级黄| www.亚洲精品| 欧美一区二区久久| 日韩不卡一区二区三区| 91国偷自产一区二区开放时间| 椎名由奈av一区二区三区| 久久99国产精品免费网站| 正在播放亚洲一区| 国产麻豆精品95视频| 一区二区三区精品在线观看| 精品国产凹凸成av人网站| 高清视频一区二区| 亚洲国产精品一区二区久久恐怖片| 欧美高清hd18日本| 亚洲国产综合视频在线观看| 欧美日韩国产区一| 狠狠狠色丁香婷婷综合激情| 久久精品在线免费观看| 波多野结衣中文字幕一区| 亚洲国产视频直播| 久久久久久久久久久久久久久99| 91麻豆免费看片| 黄网站免费久久| 亚洲大片在线观看| 日韩码欧中文字| 欧美精品丝袜中出| 色婷婷激情综合| 国产91清纯白嫩初高中在线观看| 日韩电影免费在线观看网站| 最近中文字幕一区二区三区| 国产精品少妇自拍| 国产午夜一区二区三区| 欧美大片日本大片免费观看| 欧美日韩激情一区二区| 69久久99精品久久久久婷婷| 51精品秘密在线观看| 日韩欧美一级特黄在线播放| 欧美高清视频不卡网| 欧美一区二区三区在线观看| 9191成人精品久久| 精品国产伦理网| 中文子幕无线码一区tr| 亚洲欧美日韩国产一区二区三区 | 欧美日韩亚洲丝袜制服| 欧美日韩国产色站一区二区三区| 在线不卡a资源高清| 91精品国产一区二区人妖| 欧美成人福利视频| 国产人伦精品一区二区| 久久久不卡影院| 国产精品久久久久久久第一福利 | 午夜精品福利视频网站| 国内偷窥港台综合视频在线播放| 久久激情五月婷婷| 久久机这里只有精品| 国产精品夜夜爽| 91视频91自| 精品国产精品一区二区夜夜嗨| 中日韩av电影| 国产中文字幕精品| 56国语精品自产拍在线观看| 亚洲三级在线免费| 久久99国产精品久久99果冻传媒| 99国产精品99久久久久久| 日韩精品最新网址| 亚洲午夜视频在线观看| av电影在线观看不卡| 国产色产综合色产在线视频| 亚洲成人第一页| 欧美日韩一区二区三区高清| 中文字幕欧美国产| 国产精品一区二区久久精品爱涩| 欧美日韩精品是欧美日韩精品| 亚洲欧美另类小说| av在线综合网| 亚洲国产成人av好男人在线观看| 欧美日韩一区二区电影| 婷婷综合在线观看| 亚洲精品一区二区三区香蕉| 久久精品理论片| 国产精品麻豆一区二区| 91久久精品一区二区| 午夜免费欧美电影| 欧美一区二区视频在线观看2022| 国产在线视频一区二区| √…a在线天堂一区| 777久久久精品| 成人在线综合网| 免费成人你懂的| 国产精品久久久久久久裸模| 欧美日韩电影在线| 一本大道久久精品懂色aⅴ| 韩国女主播一区| 日韩一区在线播放| 精品国偷自产国产一区| 色88888久久久久久影院野外 | 亚洲精品国产一区二区精华液| 91精品婷婷国产综合久久| 国产精品一二三四| 日本亚洲一区二区| 自拍偷拍欧美精品| 国产日产欧美一区二区三区| 欧美一三区三区四区免费在线看| av不卡免费在线观看| 成人久久18免费网站麻豆| 蜜桃av噜噜一区| 婷婷开心久久网| 亚洲国产成人精品视频| 亚洲最新在线观看| 亚洲精品成人天堂一二三| 依依成人精品视频| 亚洲成av人影院| 91在线观看地址| 欧美唯美清纯偷拍| 欧美日韩精品是欧美日韩精品| 色激情天天射综合网| 在线一区二区三区四区五区| 91视频观看免费| 欧美剧情电影在线观看完整版免费励志电影| 91极品美女在线| 69堂精品视频| 亚洲国产精品t66y|