国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

(五年高考)2024屆高考英語專題復習:專題13 閱讀理解(全國通用)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

(五年高考)2024屆高考英語專題復習:專題13 閱讀理解(全國通用)

  專題十三 閱讀理解

  2024~2011年各省市高考題

  考點一 主旨大意與寫作意圖題

  Passage 1 (2024·新課標全國)

  話題:房間與身材

  詞數:316

  can make your environment work for you instead of against you.Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.

  Open the curtains and turn up the lights.Dark environments are more likely to encourage overeating,for people are often less self-conscious(難為情)when they're in poorly lit places-and so more likely to eat lots of food.If your home doesn't have enough window light

  Mind the colors.Research suggests warm colors fuel our appetites.In one study,people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.Warm colors like yellow make food appear more appetizing,while cold colors make us feel less hungry.So when it's time to repaint,go blue.

  Don't forget the clock-or the radio.People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals.Begin keeping track of the timeown to eat.If you need some help slowing down,turn on relaxing music.It makes you less likely to rush through a meal.

  Downsize the dishes.Big serving bowls and plates can easily make us fat.We eat about 22 percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate.When we choose a large spoon over a smaller one(攝入) jumps by 14 percent.And we'll pour about 30 percent more liquid into a short

  【語篇導讀】 這是一篇科普說

  1.The text is especially helpful for those who care about

  .

  A.their home comforts

  B.their body shape

  C.house buying

  D.healthy diets

  解析 推理判斷題。短文主要說明了飲食與室B。

  答案 B

  .

  A.digest food better

  B.reduce food intake

  C.burn more calories

  D.regain their appetites

  解析 ...people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.”可知藍色的用餐環境有助于減少食物攝入量。因此B項正確。

  答案 B

  A.Eat quickly.

  B.Play fast music.

  C.Use smaller spoons.

  D.Turn down the lights.

  解析 事實細節題。由第四段第二句可知進餐快的人比進餐慢的人每頓飯多消耗70卡路里的熱量。由此可知A項錯誤。由第四段倒數第二句中的“turn on relaxing music”可知B項不對。而由第二段首句中的“turn up the lights”可知D項也是錯誤的。根據最后一段“when we choose a large spoon over a smaller one”也可直接推知答案為C。

  答案 C

  A.Is Your House Making You Fat?

  B.Ways of Serving Dinner

  C.Effects of Self-Consciousness

  解析 標題歸納題。短文首句即為主題句:房子可能影響住戶的身材。接下來從房子的顏色、室內燈光等方面說明了對飲食的影響。用A項作標題既能總括全文又能吸引讀者。

  答案 A

  Passage 2 (2024·安徽)

  話題:家庭團結

  詞數:304

  in unity (團結). To show this, is lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.

  Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didn't have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Danny's mother, Diana, who owned a small Italian sandwich shop. Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five daughters helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard.

  Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, the daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elisabeth explains, 揙ur mother taught us that to succeed we must have unity, and to have unity we must have peace. Without the strength of the family,

  there is no business.”

  Their expanding business became a large corporation in 1996, with three generations of Ans working together. Now the Ans' corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success.

  【語篇導讀】 文章通過講述家庭企業的發展歷程來強調家庭團結的重要性。介紹了Helene An和她的丈夫離開越南時他們并不富有。Helene An以筷子為例教育孩子在家庭及事業中要團結起來只要有夢想一定會成功。

  .

  A.the strength of family unity

  B.the difficulty of growing up

  C.the advantage of chopsticks

  D.the best way of giving a lesson

  解析 句意:海琳把幾支筷子綁在一起來顯示家庭團結的力量??疾榧毠澙斫狻S傻谝欢蜨elene An always told them that there was strength in unity與B項意思相近。

  答案 A

  A.started a business in 1975

  B.left Vietnam without much money

  C.bought a restaurant in San Francisco

  D.opened a sandwich shop in Los Angeles

  解析 考查細節理解。由they didn't have much money與B項意思相近。

  答案 B

  A.They did not finish their college education.

  B.They could not bear to work in the family business.

  C.They were influenced by what Helene taught them.

  D.They were troubled by disagreement among family members.

  解析 考查推理判斷。由第三段Our mother taught us that to succeed we must have unity可知

  答案 C

  h of the following can be the best title for the passage?

  A.How to Run a Corporation

  B.Strength Comes from Peace

  C.How to Achieve a Big Dream

  D.Family Unity Builds Success

  解析 考查主旨大意。由文章最后一段可知文章主要講的

  答案 D

  Passage 3 (2024·安徽)

  話題:互聯網與記憶

  詞數:288

  If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.

  In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know how the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.

  In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the computer. The information was in a specific computer folder (文件夾). Surprisingly, people later remembered the folder location (位置) better than the facts. When people use the Internet, the information. Rather, they remember how to find it. This is called “transactive memory (交互記憶)”

  emories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesn't mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.

  【語篇導讀】 該篇介紹了專家們通過實驗了解了互聯網是如何改變我們記憶內容以及方式的但這并不意味著我們是否能變得聰明但毫無疑問的是我們記憶的方式正在改變。

  .

  A.introduce the main topic

  B.show the author's altitude

  C.describe how to use the Internet.

  D.explain how to store information

  解析 考查寫作意圖。由第一段可知作者使用兩個問題是為了引出要討論的話題。

  答案 A

  A.The Sparrow's team typed the information into a computer.

  B.The two groups remembered the information equally well.

  C.The first group did not try to remember the information.

  D.The second group did not understand the information.

  解析 考查細so they did not try to remember it可知。

  答案 C

  3.In transactive memory,

  .

  A.keep the information in mind

  B.change the quantity of information

  C.organize information like a computer

  D.remember how to find the information

  解析 考查細節理解。由第三段Rather, 可知在交互記憶里人們記得如何找到信息。

  答案 D

  A.We are using memory differently.

  B.We are becoming more intelligent.

  C.We have poorer memories than before.

  D.We need a better way to access information.

  解析 考查推理判斷。由第四段but there is no doubt that the way we use memory is changing可知。

  答案 A

  Passage 4 (2024·四川)

  話題:金字塔

  詞數:436

  -ago builders could have attached wooden poles to the stones and rolled then across the sand,

  “Technically, I think what they're proposing is possible,” physicist Daniel Bonn said.

  People have long puzzled over how the Egyptians moved such huge rocks.And there's no obvious answer.On average, each of the two million big stones weighed about as much as a large pickup truck.The Egyptians somehow moved the stone blocks to the pyramid site from about one kilometer away.

  The most popular view is that Egyptian workers slid the blocks along smooth paths.Many scientists suspect workers first would have put the blocks on sleds(滑板).Then they would have dragged them along paths.To make the work easier,

  fat from cattle.Bonn has now tested this idea by building small sleds and dragging heavy objects over sand.

  Evidence from the sand supports this idea.Researchers found small amounts of fat, as well as a large amount of stone and the remains of paths.

  However, physicist Joseph West thinks there might have been a simpler way, who led the new study .West said, 揑 was inspired w hile watching a television program showing how sleds might have helped with pyramid construction.I thought, ‘Why don't they just try rolling the things?’ ” A square could be turned into a rough sort of wheel by attaching wooden poles to its sides,

  So he tried it.

  He and his students tied some poles to each of four sides of a 30-kilogram stone block.That action turned the block into somewhat a wheel.Then they placed the block on the ground.

  ound they could easily roll the block along different kinds of paths.They calculated that rolling the block required about as much force as moving it along a slippery(滑的)path.

  West hasn't tested his idea on larger blocks,but he thinks rolling has clear advantages over sliding.At least,workers wouldn't have needed to carry cattle fat or water to smooth the paths.

  【語篇導讀】 本文主要講述的是關于金字塔的建造不同的專家有著不同的見解。這篇文章主要講述了兩種看法。

  yramid site

  by

  .

  A.rolling them on roads

  B.pushing them over the sand

  C.sliding them on smooth paths

  D.dragging them on some poles

  解析 細節理解題。根據文章第四段的

  The most popular view is that Egyptian workers slid the blocks along smooth paths可知選擇C。

  答案 C

  .

  A.made the paths wet

  B.made the paths hard

  C.made the paths wide

  D.made the paths slippery

  解析 詞義猜測題。根據第四段的To make the work easier以及下文的either with wet clay or with the fat from cattle可知這樣做是為了讓路更加平滑故選擇D。

  答案 D

  A.Rolling the blocks with poles attached.

  B.Rolling the blocks on wooden wheels.

  C.Rolling poles to move the blocks.

  D.Rolling the blocks with fat.

  解析 代詞指代題。由于是指代詞可知內容應該在上文根據第六段的內容可知工人把木料綁在石塊上然后滾動石塊。

  答案 A

  A.Because more force is needed for sliding.

  B.Because rolling work can be done by fewer cattle.

  C.Because sliding on smooth roads is more dangerous.

  D.Because less preparation on paths is needed for rolling.

  解析 細節理解題。根據文章最后一段的 workers wouldn't have needed to carry cattle fat or water to smooth the paths.可知滾動石塊不需要有準備工作故選擇D。

  答案 D

  A.An experiment on ways of moving blocks to the pyramid site.

  B.An application of the method of moving blocks to the pyramid site.

  C.An argument about different methods of moving blocks to the pyramid site.

  D.An introduction to a possible new way of moving blocks to the pyramid site.

  解析 主旨大意題。根據文章內容可知文章主要講述了一種新的把石塊移動到金字塔地址的方法故選擇D。

  答案 D

  Passage 5 (2024·天津)

  話題:社會機器人

  詞數:309

  ots are going to become a lot more common in the next few years.Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way, said Cynthia Breazeal, chief scientist at the robot company Jibo.

  While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere tools.For example, these robots will be able to distinguish when someone is happy or sad.This allows them to respond more appropriately to the user.

  The Jibo robot, arranged to ship later this year, is designed to be a personalized assistant.You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks.The robot doesn't just deliver general answers to questions; it responds based on what it learns about each individual in the household.It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.

  Social robots are not just finding their way into the home.They have potential applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces.

  Fellow Robots is one company bringing social robots to the market.The company's 揙shbot?robot is built to assist customers in a store, which can help the customers find eritems and help guide them to the product's location in the store.It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for.

  The more interaction the robot has with humans, the more it learns.But Oshbot, like other social robots, is not intended to replace workers, but to work alongside other employees.揥e hkave technologies to train social robots to do things not for us, but with us,” said Breazeal.

  【語篇導讀】 本文是一篇說明文主要介紹的是社交機器人未來的發展情況。無論是在家里或工作場所社交機器人將在未來的幾年中變得更為常見。

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      国产a精品视频| 国产精品国产自产拍高清av王其| 欧美日韩精品三区| 最新国产精品久久精品| 国产欧美一区二区精品性色| 欧美性色综合网| 91 com成人网| 麻豆91在线播放免费| 日韩欧美一级精品久久| 日本黄色一区二区| 日本视频免费一区| 国产日韩影视精品| 欧美高清激情brazzers| 国产乱子轮精品视频| 国产精品国产a级| 91精品国产麻豆| 99久久免费视频.com| 日韩成人午夜精品| 亚洲男女一区二区三区| 精品久久久三级丝袜| 欧美在线观看视频一区二区三区| 韩日欧美一区二区三区| 日韩精品欧美成人高清一区二区| 久久青草欧美一区二区三区| 欧美日韩国产一区| 91在线一区二区| 91美女片黄在线观看91美女| 日韩免费观看高清完整版| 欧美一区二区三区婷婷月色| 欧美r级在线观看| 国产亚洲视频系列| 亚洲自拍偷拍综合| 久久精品国产精品亚洲精品| 久久精品国产77777蜜臀| 91在线观看视频| 欧美一区二区三区四区高清| 欧美一区二区免费| 中国av一区二区三区| 香港成人在线视频| 亚洲国产成人av网| www激情久久| 欧美一级高清大全免费观看| 欧美性一级生活| 麻豆91精品91久久久的内涵| 亚洲gay无套男同| 亚洲人成网站色在线观看| 精品国产乱码久久久久久图片| 日韩午夜精品电影| 日韩一区二区三区电影| 欧美一区二区黄色| 99精品国产视频| 成人永久免费视频| 激情偷乱视频一区二区三区| 国产激情一区二区三区桃花岛亚洲| 久久久不卡影院| 丰满少妇久久久久久久| 亚洲h动漫在线| 美女一区二区视频| 在线综合视频播放| 91在线视频在线| 图片区小说区国产精品视频| 欧美日本免费一区二区三区| 日韩精品一区二区三区视频 | 26uuu久久综合| 久久色在线视频| 亚洲一区二区三区免费视频| 成人免费视频视频在线观看免费| 欧美日韩一区高清| 国产精品麻豆一区二区| 激情文学综合网| 欧美tk丨vk视频| 久久精品99国产精品| 欧美午夜宅男影院| 国产精品国产三级国产专播品爱网 | 北条麻妃一区二区三区| 欧美区视频在线观看| 亚洲精品国产高清久久伦理二区| 国产**成人网毛片九色| 国产肉丝袜一区二区| 东方欧美亚洲色图在线| 国产精品伦理一区二区| 成人黄色在线网站| 日韩理论片网站| 欧美三级日韩三级| 欧美一区二区视频观看视频 | 91在线国产观看| 亚洲嫩草精品久久| 精品久久久影院| 欧美专区在线观看一区| 国产精品18久久久久久久网站| 亚洲狠狠爱一区二区三区| 久久久久久麻豆| 欧美理论片在线| 欧美电影影音先锋| 色妞www精品视频| 99视频精品在线| 成人精品一区二区三区四区 | 成人精品视频一区二区三区| 91农村精品一区二区在线| 日韩一区二区麻豆国产| 亚洲国产一区二区a毛片| 色综合久久久久久久久| 亚洲国产日日夜夜| 国产成a人无v码亚洲福利| 中文字幕免费不卡在线| 97se亚洲国产综合自在线不卡| 亚洲高清免费视频| 欧美日韩第一区日日骚| 香蕉久久夜色精品国产使用方法| 久久这里只有精品6| 激情成人午夜视频| 欧美一区二区在线播放| 国产精品沙发午睡系列990531| 日本午夜精品视频在线观看 | 日韩一级视频免费观看在线| 色婷婷综合视频在线观看| 一区二区三区91| 日韩不卡一区二区三区| 麻豆高清免费国产一区| 欧美日韩电影在线| 亚洲一区中文在线| 欧美韩国日本不卡| 久久综合九色综合欧美就去吻| 日韩亚洲欧美综合| 精品国产91洋老外米糕| 精品国产91久久久久久久妲己| 日韩女优毛片在线| 久久久午夜精品| 自拍偷拍国产精品| 午夜影视日本亚洲欧洲精品| 毛片基地黄久久久久久天堂| 久久99久久99| 91在线视频官网| 91精品国产麻豆| 国产精品美女久久福利网站| 亚洲少妇30p| 美国三级日本三级久久99| 国产精品 日产精品 欧美精品| 99re成人在线| 精品日韩欧美在线| 中文字幕一区二区在线观看| 亚洲一区免费观看| 精品一区二区综合| 91小视频免费观看| 在线电影一区二区三区| 亚洲欧洲99久久| 热久久久久久久| 五月天激情综合| 性欧美疯狂xxxxbbbb| 日本精品免费观看高清观看| 亚洲女女做受ⅹxx高潮| 99精品欧美一区二区三区小说| 精品国产精品网麻豆系列 | 91精品国产91热久久久做人人| 国产亚洲成aⅴ人片在线观看| 日韩中文字幕麻豆| 欧美电影精品一区二区| 国产精品123| 国产精品久久久久桃色tv| av电影在线观看一区| 亚洲精品国产品国语在线app| 三级欧美韩日大片在线看| 国产大陆亚洲精品国产| av欧美精品.com| 欧美日韩亚州综合| 精品国产三级a在线观看| 久久精品夜夜夜夜久久| 久久精品一区二区三区不卡牛牛 | 欧美三片在线视频观看| 97久久精品人人做人人爽50路 | 国产精品久久久久一区二区三区 | 136国产福利精品导航| 久久蜜桃av一区精品变态类天堂| 欧美国产97人人爽人人喊| 色综合色狠狠综合色| 在线一区二区三区四区五区 | 日韩欧美精品在线视频| 精品盗摄一区二区三区| 91精品国产综合久久香蕉的特点| 日韩亚洲欧美高清| 日本欧美在线观看| 精品欧美乱码久久久久久| 天堂蜜桃一区二区三区| 日韩一区二区在线看片| 激情五月婷婷综合网| 国产日韩精品一区二区浪潮av| 成人av电影在线网| 国产精品午夜在线| 91在线免费播放| 麻豆精品在线看| 日本一区二区三区久久久久久久久不 | 色婷婷一区二区三区四区| 亚洲成a天堂v人片| 中文字幕中文字幕一区二区| 欧美久久久久久蜜桃| 国产在线视频不卡二| 亚洲一区二区三区影院| 欧美国产亚洲另类动漫| 日韩一区二区三区在线| 在线影院国内精品|