国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆高考英語二輪專題總復習 閱讀能力培養精品系列(二十五)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆高考英語二輪專題總復習 閱讀能力培養精品系列(二十五)

  2024屆高考英語二輪專題總復習閱讀能力培養精品系列(二十五)

  閱讀理解

  A

  With petroleum reserves (石油儲量) decreasing, the search is on to replace gas with a cleaner,greener alternative. Though much ecotalk has centered on biofuels from corn and soybeans, the biofuel that looks more likely to replace petroleum comes from a most unlikely source: algae(藻類).

  Algae, like corn, soybeans, and other crops, grow via photosynthesis(光合作用) and can be processed into fuel oil. However, they yield 30 times more energy than land crops such as soybeans, according to the U.S. Department of Energy. Many algae species also can grow in saltwater and polluted water—while corn and soy require arable land and fresh water that will be in short supply as the world's population balloons.

  “If you replaced all the diesel(柴油) in the U.S. with soy biodiesel, it would take half the land mass of the U.S. to grow those soybeans,”says Matt Caspari, chief executive of Aurora Biofuels, a Berkeley, Calif-based private firm that specializes in algae oil technology. On the other hand, the Energy Department says that if algae fuel replaced all the petroleum fuel in the United States, it would require 15,000 square miles, which is a few thousand miles larger than Maryland (12,407 square miles), the 42nd state in land area.

  Another bonus: Because algae can be grown just about anywhere in a closed space, they're being tested at several power plants across the nation as a carbon absorber. Smokestack emissions (煙囪排放物) can be pumped directly into the ponds, feeding the algae while keeping greenhouse gases out of the atmosphere.

  Although processing technology for algae fuel-also known as “oilgae” in some environmentalist circles—is improving, it's still years away from reaching your local gas pump. “It's just a question of cost, because no large-scale facilities have been built yet,” Caspari says.

  1. The underlined word “yield” in Paragraph 2 can be replaced by ________.

  A. control

  B. require

  C. produce

  D. grow

  2. Compared with corn and soybeans, algae________.

  A. may pollute water and soil

  B. can grow in poor conditions

  C. provide much less energy

  D. need more special care

  3. According to Paragraph 3, one of the advantages of algae fuel is that________.

  A. it can be used more widely

  B. it is more easy to produce

  C. it needs much less land

  D. it costs much less money

  4. What do we learn about algae from Paragraph 4?

  A. Algae help protect the environment.

  B. People can grow algae anywhere.

  C. Fish can get more oxygen from algae.

  D. Algae produce less waste.

  5. What does the passage mainly talk about?

  A. Environmental protection.

  B. Biofuels from corn and soybeans.

  C. The false hope of biofuels.

  D. A promising oil alternative.

  B

  Prince Charles yesterday, promised to reduce the royal impact on the environment through sweeping changes to his personal lifestyle and official schedule. The prince will replace carbon-heavy private jets and helicopters with scheduled flights and train services.

  The move came as Prince Charles urged business leaders to publish the environmental impact of their activities. He said, “Few accountants and business decision-makers ask, ‘How much of our critical natural resource is left? How many miles of polar ice cap has our business helped melt this year? By how many inches have we raised sea levels? How many species have we put at risk? How many homes will be flooded, how many people will die of thirst or starvation because of our activities?' These are not comfortable questions, but, by God, they need to be asked.”

  He added,“At the moment these costs do not appear in anyone's books. Yet they are real, they are incurred (遭受) now and in a relatively short time, the damage being caused may be beyond remedy(補救).”He said the world was “running up the_biggest_global_credit_card_debt in history, but with little or no thought for how the bill will ever be paid”.

  Flanked by (兩側有) the prime minister and business and community leaders at St James' Palace, the prince said his new accounting for sustainability (可持續性) project would give consumers the power to choose products that caused less damage to the planet.

  Duchy Originals, the Prince's food company, is taking steps to quantify how much carbon dioxide and other greenhouse gas is emitted in growing, processing and distributing its products.

  The changes to the Prince's travel arrangements announced yesterday are part of a wider review of the carbon footprint associated with activities at all three of his residences: Clarence House in London, Highgrove and Birkhall on the Balmoral estate, as well as the activities of his 21 personal and 105 full-time staff.

  Measures include a review of electricity use, commuter(通勤者) and other staff travel and are intended to identify further reductions in carbon dioxide emissions. The review will report in June, when Clarence House will announce annual targets to reduce carbon emissions.

  6. One of the moves Prince Charles will take to reduce the royal impact on the environment is ________.

  A. taking private jets that are not carbon-heavy

  B. taking helicopters instead of private jets

  C. taking trains instead of scheduled flights

  D. taking scheduled flights instead of helicopters

  7. How does Prince Charles feel about business leaders in terms of environmental protection?

  A. Dissatisfied.

  B. Disappointed.

  C. Doubtful.

  D. Impatient.

  8. Duchy Originals will ________ in response to Prince Charles' calls.

  A. make as much green food as possible

  B. cut down on its electricity use

  C. figure out its greenhouse gas emission

  D. reduce its greenhouse gas emission

  9. The underlined phrase “the biggest global credit card debt” in Paragraph 3 probably refers to ________.

  A. the great amount of waste produced by industry

  B. the great damage caused for the environment

  C. the great amount of debts of the royal family

  D. the high cost of industry in the producing process

  10. What would be the BEST title of the passage?

  A. Prince Charles promises greener royal lifestyle

  B. Better late than never

  C. Prince Charles and his concern for the environment

  D. The royal family has a role to play in environment protection

  參考答案

 ?、? 1. 解析:選C。詞義猜測題。此處根據這句話的意思可以推出它們生產的能量比大豆之類的農作物要多30倍。故選C。

  2. 解析:選B。細節推理題。根據第二段第三句的“...can grow in saltwater and polluted water”和“...require arable land fresh water...”可知,玉米和大豆需要有良好的環境才能生長,而藻類在較差的環境下也能夠生長。

  3. 解析:選C。細節理解題。根據第三段最后一句“On the other hand... the 42nd state in land area”可知,如果藻類燃料全部代替美國的石油燃料,所需土地比馬里蘭州的面積多一些,而該州面積僅居全美國42位。聯系本段第一句的“...it would take half the land mass of the U.S. to grow those soybeans...”可知,生產藻類燃料僅需很少的土地。

  4. 解析:選A。推理判斷題。根據第四段第二句“Smokestack emissions can...of the atmosphere”可知,煙囪排放物能夠直接排入養殖著藻類的池塘,既向藻類提供了養料,又防止了溫室氣體污染大氣。可見,藻類對保護環境有利。

  5. 解析:選D。主旨大意題。本文介紹了一種頗具前景的藻類能源,重點分析了這種新能源的優勢。注意第一段第一句的關鍵詞alternative。

  6. 解析:選D。細節理解題。根據文章第一段,查爾斯王子改變生活方式的途徑是:乘班機和火車,不再乘污染嚴重的噴氣式飛機和直升機。

  7. 解析:選A。推理判斷題。從文章第二段,查爾斯王子對商界一連串的發問中可以看出他的不滿。

  8. 解析:選C。細節理解題。由第五段“Duchy Originals...is taking steps to quantify how much carbon dioxide and other greenhouse gas is emitted...”其中quantify 作動詞用,意為“量化”,同C項的figure out(計算出)意思接近,因此C項正確。

  9. 解析:選B。詞義理解題。根據語境判斷,此處短語指的是我們對環境的破壞,查爾斯王子形象地把它比喻成我們“對地球的最大欠賬”。

  10. 解析:選A。標題歸納題。文章介紹英國的查爾斯王子準備為環保事業身體力行,改變自己的生活方式,以減少溫室氣體的排放,因此A項最能體現文章的中心。B項是“亡羊補牢,為時未晚”的意思,文中有一定的信息,但不是全文的中心;C項僅僅體現出“關心”,而沒有體現行動;D項指的是整個王室,而沒有緊扣查爾斯王子的行為。

  2024屆高考英語二輪專題總復習閱讀能力培養精品系列(二十五)

  閱讀理解

  A

  With petroleum reserves (石油儲量) decreasing, the search is on to replace gas with a cleaner,greener alternative. Though much ecotalk has centered on biofuels from corn and soybeans, the biofuel that looks more likely to replace petroleum comes from a most unlikely source: algae(藻類).

  Algae, like corn, soybeans, and other crops, grow via photosynthesis(光合作用) and can be processed into fuel oil. However, they yield 30 times more energy than land crops such as soybeans, according to the U.S. Department of Energy. Many algae species also can grow in saltwater and polluted water—while corn and soy require arable land and fresh water that will be in short supply as the world's population balloons.

  “If you replaced all the diesel(柴油) in the U.S. with soy biodiesel, it would take half the land mass of the U.S. to grow those soybeans,”says Matt Caspari, chief executive of Aurora Biofuels, a Berkeley, Calif-based private firm that specializes in algae oil technology. On the other hand, the Energy Department says that if algae fuel replaced all the petroleum fuel in the United States, it would require 15,000 square miles, which is a few thousand miles larger than Maryland (12,407 square miles), the 42nd state in land area.

  Another bonus: Because algae can be grown just about anywhere in a closed space, they're being tested at several power plants across the nation as a carbon absorber. Smokestack emissions (煙囪排放物) can be pumped directly into the ponds, feeding the algae while keeping greenhouse gases out of the atmosphere.

  Although processing technology for algae fuel-also known as “oilgae” in some environmentalist circles—is improving, it's still years away from reaching your local gas pump. “It's just a question of cost, because no large-scale facilities have been built yet,” Caspari says.

  1. The underlined word “yield” in Paragraph 2 can be replaced by ________.

  A. control

  B. require

  C. produce

  D. grow

  2. Compared with corn and soybeans, algae________.

  A. may pollute water and soil

  B. can grow in poor conditions

  C. provide much less energy

  D. need more special care

  3. According to Paragraph 3, one of the advantages of algae fuel is that________.

  A. it can be used more widely

  B. it is more easy to produce

  C. it needs much less land

  D. it costs much less money

  4. What do we learn about algae from Paragraph 4?

  A. Algae help protect the environment.

  B. People can grow algae anywhere.

  C. Fish can get more oxygen from algae.

  D. Algae produce less waste.

  5. What does the passage mainly talk about?

  A. Environmental protection.

  B. Biofuels from corn and soybeans.

  C. The false hope of biofuels.

  D. A promising oil alternative.

  B

  Prince Charles yesterday, promised to reduce the royal impact on the environment through sweeping changes to his personal lifestyle and official schedule. The prince will replace carbon-heavy private jets and helicopters with scheduled flights and train services.

  The move came as Prince Charles urged business leaders to publish the environmental impact of their activities. He said, “Few accountants and business decision-makers ask, ‘How much of our critical natural resource is left? How many miles of polar ice cap has our business helped melt this year? By how many inches have we raised sea levels? How many species have we put at risk? How many homes will be flooded, how many people will die of thirst or starvation because of our activities?' These are not comfortable questions, but, by God, they need to be asked.”

  He added,“At the moment these costs do not appear in anyone's books. Yet they are real, they are incurred (遭受) now and in a relatively short time, the damage being caused may be beyond remedy(補救).”He said the world was “running up the_biggest_global_credit_card_debt in history, but with little or no thought for how the bill will ever be paid”.

  Flanked by (兩側有) the prime minister and business and community leaders at St James' Palace, the prince said his new accounting for sustainability (可持續性) project would give consumers the power to choose products that caused less damage to the planet.

  Duchy Originals, the Prince's food company, is taking steps to quantify how much carbon dioxide and other greenhouse gas is emitted in growing, processing and distributing its products.

  The changes to the Prince's travel arrangements announced yesterday are part of a wider review of the carbon footprint associated with activities at all three of his residences: Clarence House in London, Highgrove and Birkhall on the Balmoral estate, as well as the activities of his 21 personal and 105 full-time staff.

  Measures include a review of electricity use, commuter(通勤者) and other staff travel and are intended to identify further reductions in carbon dioxide emissions. The review will report in June, when Clarence House will announce annual targets to reduce carbon emissions.

  6. One of the moves Prince Charles will take to reduce the royal impact on the environment is ________.

  A. taking private jets that are not carbon-heavy

  B. taking helicopters instead of private jets

  C. taking trains instead of scheduled flights

  D. taking scheduled flights instead of helicopters

  7. How does Prince Charles feel about business leaders in terms of environmental protection?

  A. Dissatisfied.

  B. Disappointed.

  C. Doubtful.

  D. Impatient.

  8. Duchy Originals will ________ in response to Prince Charles' calls.

  A. make as much green food as possible

  B. cut down on its electricity use

  C. figure out its greenhouse gas emission

  D. reduce its greenhouse gas emission

  9. The underlined phrase “the biggest global credit card debt” in Paragraph 3 probably refers to ________.

  A. the great amount of waste produced by industry

  B. the great damage caused for the environment

  C. the great amount of debts of the royal family

  D. the high cost of industry in the producing process

  10. What would be the BEST title of the passage?

  A. Prince Charles promises greener royal lifestyle

  B. Better late than never

  C. Prince Charles and his concern for the environment

  D. The royal family has a role to play in environment protection

  參考答案

 ?、? 1. 解析:選C。詞義猜測題。此處根據這句話的意思可以推出它們生產的能量比大豆之類的農作物要多30倍。故選C。

  2. 解析:選B。細節推理題。根據第二段第三句的“...can grow in saltwater and polluted water”和“...require arable land fresh water...”可知,玉米和大豆需要有良好的環境才能生長,而藻類在較差的環境下也能夠生長。

  3. 解析:選C。細節理解題。根據第三段最后一句“On the other hand... the 42nd state in land area”可知,如果藻類燃料全部代替美國的石油燃料,所需土地比馬里蘭州的面積多一些,而該州面積僅居全美國42位。聯系本段第一句的“...it would take half the land mass of the U.S. to grow those soybeans...”可知,生產藻類燃料僅需很少的土地。

  4. 解析:選A。推理判斷題。根據第四段第二句“Smokestack emissions can...of the atmosphere”可知,煙囪排放物能夠直接排入養殖著藻類的池塘,既向藻類提供了養料,又防止了溫室氣體污染大氣??梢?,藻類對保護環境有利。

  5. 解析:選D。主旨大意題。本文介紹了一種頗具前景的藻類能源,重點分析了這種新能源的優勢。注意第一段第一句的關鍵詞alternative。

  6. 解析:選D。細節理解題。根據文章第一段,查爾斯王子改變生活方式的途徑是:乘班機和火車,不再乘污染嚴重的噴氣式飛機和直升機。

  7. 解析:選A。推理判斷題。從文章第二段,查爾斯王子對商界一連串的發問中可以看出他的不滿。

  8. 解析:選C。細節理解題。由第五段“Duchy Originals...is taking steps to quantify how much carbon dioxide and other greenhouse gas is emitted...”其中quantify 作動詞用,意為“量化”,同C項的figure out(計算出)意思接近,因此C項正確。

  9. 解析:選B。詞義理解題。根據語境判斷,此處短語指的是我們對環境的破壞,查爾斯王子形象地把它比喻成我們“對地球的最大欠賬”。

  10. 解析:選A。標題歸納題。文章介紹英國的查爾斯王子準備為環保事業身體力行,改變自己的生活方式,以減少溫室氣體的排放,因此A項最能體現文章的中心。B項是“亡羊補牢,為時未晚”的意思,文中有一定的信息,但不是全文的中心;C項僅僅體現出“關心”,而沒有體現行動;D項指的是整個王室,而沒有緊扣查爾斯王子的行為。

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      裸体一区二区三区| 欧美午夜理伦三级在线观看| 国产欧美日韩久久| 92国产精品观看| 国产精品夜夜嗨| 热久久久久久久| 亚洲成人av一区二区| 亚洲一卡二卡三卡四卡 | 亚洲影视在线播放| 亚洲激情综合网| 国产成人精品亚洲日本在线桃色 | 久久久99精品免费观看不卡| 欧美伦理影视网| 欧美tickling网站挠脚心| 日韩午夜小视频| 国产欧美日韩麻豆91| 国产精品高潮久久久久无| 国产精品久久久99| 亚洲三级理论片| 亚洲电影第三页| 免费观看久久久4p| 国产原创一区二区| 99精品在线免费| 欧美精品第1页| 欧美成人三级在线| 最新中文字幕一区二区三区| 爽爽淫人综合网网站| 国产精品自产自拍| 91丨九色porny丨蝌蚪| 日韩一区二区在线看| 国产精品美女久久久久aⅴ| 亚洲色欲色欲www| 久久精品国产一区二区| 99久精品国产| 国产午夜亚洲精品羞羞网站| 亚洲午夜精品一区二区三区他趣| 精品午夜一区二区三区在线观看| 色综合久久久久综合体桃花网| 69久久99精品久久久久婷婷 | 亚洲激情自拍视频| 成人开心网精品视频| 精品久久人人做人人爱| 午夜精品福利一区二区三区蜜桃| 国产乱子伦视频一区二区三区| 色噜噜久久综合| 亚洲女与黑人做爰| 色综合久久综合网欧美综合网| 中文字幕欧美区| 国产一区啦啦啦在线观看| 欧美日韩一卡二卡三卡| 亚洲一区二区在线播放相泽| 日本电影亚洲天堂一区| 欧美国产欧美亚州国产日韩mv天天看完整| 水蜜桃久久夜色精品一区的特点| 欧美视频一区二区在线观看| 亚洲动漫第一页| 91精品婷婷国产综合久久 | 中文字幕一区二区在线观看 | 免费成人av资源网| 精品久久久久香蕉网| 国产曰批免费观看久久久| 国产精品美女久久久久久| 色综合久久久久综合体| 亚洲午夜精品网| 91精品国产91久久久久久最新毛片| 青青草国产成人av片免费| 欧美精品一区二区在线观看| 九一久久久久久| 国产欧美日韩久久| 色呦呦一区二区三区| 日韩国产在线一| 久久久国产精品不卡| 91丨porny丨首页| 日本亚洲电影天堂| 久久精品亚洲精品国产欧美kt∨| 色悠久久久久综合欧美99| 免费成人深夜小野草| 亚洲最快最全在线视频| 日本一区二区电影| 亚洲欧美另类图片小说| 欧美成人一区二区三区| 91影视在线播放| 国产一区在线不卡| 国产在线精品不卡| 亚洲国产精品久久久久秋霞影院| 国产欧美va欧美不卡在线| 欧美一区二区三区小说| 国产激情精品久久久第一区二区 | 亚洲电影在线免费观看| 久久久久久麻豆| 欧美一区二区三区喷汁尤物| 色噜噜狠狠一区二区三区果冻| 成人免费毛片aaaaa**| 国产风韵犹存在线视精品| 天堂在线亚洲视频| 成人性生交大合| 国产成人鲁色资源国产91色综 | 中文字幕一区二区日韩精品绯色| www成人在线观看| 日韩欧美在线观看一区二区三区| 91精品国产综合久久香蕉麻豆| 欧美亚洲国产一区二区三区| 91啦中文在线观看| 欧美日韩一区二区三区高清| 欧美视频在线观看一区二区| 欧美高清性hdvideosex| 亚洲私人黄色宅男| 亚洲亚洲人成综合网络| 污片在线观看一区二区| 免费欧美日韩国产三级电影| 国内精品免费**视频| 成人综合婷婷国产精品久久蜜臀| 国产精品99久久不卡二区| 日本电影欧美片| 精品国产免费人成电影在线观看四季 | 久久aⅴ国产欧美74aaa| 喷水一区二区三区| 国产精品正在播放| 欧美丝袜丝交足nylons| 日韩一区二区三区电影| 国产精品区一区二区三区| 亚洲国产成人av| 成人免费视频caoporn| 日韩久久久精品| 亚洲成人福利片| av不卡免费在线观看| 久久综合久久久久88| 日本va欧美va精品发布| 国产69精品久久99不卡| 欧美一区二区三区在| 天天综合网 天天综合色| 色综合天天视频在线观看| 久久精品在线免费观看| 日韩国产欧美在线视频| 日本丰满少妇一区二区三区| 中文字幕在线一区免费| 欧美日韩欧美一区二区| 亚洲高清免费视频| 欧美综合一区二区| 一区二区在线观看av| 91在线看国产| 国产精品美女一区二区三区| 国产一区欧美一区| 精品日韩在线观看| 久久er99热精品一区二区| 制服视频三区第一页精品| 丝袜美腿亚洲一区| 日韩三级精品电影久久久| 蜜臀av国产精品久久久久| 精品理论电影在线观看| 久久99热狠狠色一区二区| 精品少妇一区二区三区在线播放 | 丝袜美腿亚洲一区| 91精品国产aⅴ一区二区| 日本不卡的三区四区五区| 欧美一区二区三区视频在线观看| 久久se这里有精品| 国产精品免费看片| 欧美日韩午夜影院| 免费视频最近日韩| 国产精品国产三级国产有无不卡 | 成人18视频日本| 亚洲综合色自拍一区| 欧美不卡一区二区| 丁香啪啪综合成人亚洲小说| 一色桃子久久精品亚洲| 欧美高清视频在线高清观看mv色露露十八 | 日韩女同互慰一区二区| av男人天堂一区| 美女高潮久久久| 亚洲六月丁香色婷婷综合久久| 日韩精品资源二区在线| 色香蕉成人二区免费| 欧美体内she精高潮| 成人高清av在线| 精品影视av免费| 亚洲国产精品尤物yw在线观看| 欧美国产精品v| 日韩精品一区二区三区视频在线观看| av中文一区二区三区| 国产麻豆精品视频| 偷偷要91色婷婷| 一区二区三区在线看| 中文字幕在线观看不卡视频| 国产性色一区二区| 精品日韩欧美在线| 欧美人体做爰大胆视频| 欧美军同video69gay| 69久久99精品久久久久婷婷| 色丁香久综合在线久综合在线观看 | 国产九色精品成人porny| 免费成人av在线播放| 日韩经典中文字幕一区| 久久国产视频网| 91视频你懂的| 99免费精品在线| 在线免费观看成人短视频| 欧美日韩免费视频| 日韩欧美久久久| 中文字幕av一区 二区|